Ο Πάπας κάλυπτε τους παιδεραστές ιερείς (;)

Σύμφωνα με άρθρο των Νew York Times, που αναδημοσιεύεται από την διαδικτυακή πύλη της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, «γνωστοί αμερικανοί ιερείς, αλλά και ο Γιόζεφ Ράτσιγκερ – πριν εκλεγεί πάπας – μαζί με τον σημερινό υπουργό των εξωτερικών της Αγίας ‘Εδρας Ταρτσίζιο Μπερτόνε, συνέβαλαν στην συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος ιερέα που κατηγορήθηκε για παρενόχληση διακοσίων και πλέον ανηλίκων».

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον ιερέα Λόρενς Μάρφι, ο οποίος εργάσθηκε σε καθολικό σχολείο για κωφάλαλα παιδιά, στην πολιτεία του Γουϊσκόνσιν, από το 1950 μέχρι το 1977.

Σύμφωνα με τους New York Times, το 1996, ο τότε καρδινάλιος Ράτσιγκερ – πρόεδρος της επιτροπής «για την ορθότητα της πίστεως – επέλεξε να μην απαντήσει σε δυο γράμματα που του είχαν αποσταλεί από τον καθολικό αρχιεπίσκοπο της πόλης Μιλγουόκι, στα οποία γινόταν αναφορά στην απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω ιερέα.

Οκτώ μήνες αργότερα, ο καρδινάλιος Μπερτόνε έδωσε οδηγίες να ξεκινήσει μια άκρως απόρρητη εκκλησιαστική δίκη, αλλά η όλη διαδικασία, μετά από λίγο καιρό, σταμάτησε.
Μόλις, ουσιαστικά, ο Λόρενς Μάρφι απέστειλε γράμμα στον καρδινάλιο Ράτσιγκερ – προσθέτουν οι New York Times – στο οποίο τόνιζε ότι «η όλη υπόθεση είχε πλέον παραγραφεί και, γι αυτό, ζητούσε να μπορέσει να περάσει την ζωή που του απέμενε με ιερατική αξιοπρέπεια».

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι επεβλήθη, τελικά, κάποια τιμωρία στον συγκεκριμένο ιερέα», προσθέτει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Ο πατέρας Μάρφι μετατέθηκε,απόρρητα, πάντα, σε άλλα καθολικά σχολεία και ενορίες, όπου και παρέμεινε μέχρι που απεβίωσε, το 1998.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού,πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, σε ανακοινωθέν του, εξηγεί σήμερα ότι στην απόφαση να μην τιμωρηθεί ο Μάρφι, «μέτρησαν η κακή κατάσταση της υγείας του κληρικού και η απουσία νέων κατηγοριών σε βάρος του».

Ο Λομπάρντι πρόσθεσε ότι «πρόκειται, όντως, για τραγική περίπτωση, την οποία, όμως, το Βατικανό πληροφορήθηκε μόλις το 1996, πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών ερευνών».

Ακτιβιστές του αμερικανικού συνδέσμου Σναπ (που μάχεται κατά των κρουσμάτων παιδεραστίας μέσα στην Καθολική εκκλησία), πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στα σύνορα Ιταλίας – Βατικανού, κατακρίνοντας την στάση του πάπα Βενέδικτου στην όλη υπόθεση.
«Δόθηκε, σαφώς, προτεραιότητα στην προστασία της Εκκλησίας», γράφουν οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα μπόρεσε να ασχοληθεί σε βάθος με την ιστορία αυτή, βασιζόμενη σε αποδεκτικά στοιχεία που της παρέδωσαν πέντε άνδρες, οι οποίοι κατήγγειλαν την καθολική επισκοπή του Μιλγουόκι, διότι «υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση πολύ πριν ενηλικιωθούν».

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;