Η Intel στα σχολεία αλά iPad

Εχουν περάσει εννιά χρόνια από τότε που η έννοια του tablet pc χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και οι υπολογιστές αυτής της κατηγορίας άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή μας. Την αρχή είχε κάνει η Microsoft με την κυκλοφορία ενός υπολογιστή που λειτουργούσε με μια ψηφιακή πένα και στην πορεία πολλές εταιρείες παρουσίασαν διάφορα μοντέλα tablet (booklets, slates, convertibles, hybrids) και σήμερα ο όρος αναφέρεται γενικά σε φορητούς υπολογιστές με οθόνη αφής ή stylus.

Η ανακοίνωση του tablet ipad από την Apple τον περασμένο Ιανουάριο στο Σαν Φρανσίσκο ταράζει τα νερά και όπως έχουμε ξαναγράψει τη χρονιά αυτή θα δούμε πολλές συσκευές τύπου tablet να βγαίνουν στην αγορά. Στο πνεύμα της εποχής είναι και το νέο μοντέλο «σχολικού» PC της Intel. Ως γνωστόν η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει εδώ και τρία χρόνια περίπου το Classmate PC, ένα φορητό υπολογιστή (notebook) χαμηλού κόστους που προορίζεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και χρήση στο σχολείο από τους μαθητές. Τώρα, στη φετινή έκθεση Cebit η Intel παρουσίασε ένα convertible Classmate PC που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet. Συγκεκριμένα το νέο μοντέλο μπορεί να μετατραπεί σε slate υπολογιστή, σε μορφή παρόμοια με το ipad της Apple, ή να χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό notebook με κανονικό πληκτρολόγιο. Ο «σχολικός» υπολογιστής της Intel έχει οθόνη 10,1 ιντσών που μπορεί να περιστρέφεται και να διπλώνεται πάνω στο πληκτρολόγιο, οπότε σε μορφή πλέον slate PC εμφανίζεται στην οθόνη ένα εικονικό πληκτρολόγιο επιτρέποντας στους χρήστες να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, να παίζουν παιχνίδια ή (πιο σημαντικό, μια και μιλάμε για μαθητές) να διαβάζουν e-books. Το e-reading software της συσκευής περιλαμβάνει υποστήριξη αρχείων PDF και EPUB (οπότε ο χρήστης μπορεί να κατεβάζει πλήθος δωρεάν ψηφιοποιημένων βιβλίων από ψηφιακές βιβλιοθήκες) και αλλαγή των σελίδων με ένα άγγιγμα ή μέσω ειδικών πλήκτρων που εμφανίζονται ως εικονίδια στην οθόνη.

Βγαίνει στο δεύτερο τρίμηνο

Η Intel σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο convertible pc της στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, ενώ δεν ανακοίνωσε ποια θα είναι η τιμή του. Σίγουρα, πάντως, «δεν θα είναι το φθηνότερο netbook της αγοράς» όπως παραδέχθηκε στέλεχός της και πάντως αναμένεται να είναι ακριβότερο από το clamshell μοντέλο που κοστίζει σήμερα από 200 έως 400 δολάρια (περίπου 150 έως 300 ευρώ). Κατά την εταιρεία μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως 2 εκατομμύρια classmate pc. Το νέο μοντέλο έρχεται με επεξεργαστή Atom, οθόνη 10,1 ιντσών, σκληρό δίσκο 160 GB, περιστρεφόμενη κάμερα 1,3 megapixel, Wi-Fi, WiMax και θα είναι διαθέσιμο με λειτουργικό σύστημα Windows ή Linux.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;