Συνταγές Μαγειρικής: Σνίτσελ Βιενουά

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. Σήμερα θα σας προτείνω μία πάρα πολύ γευστική συνταγή,  μέτριας δυσκολίας. Σνίτσελ Βιενουά λοιπόν.

Υλικά Για 4 Μερίδες:

-4 Σνίτσελ μοσχαριού

-Αλάτι Πιπέρι

-Αλεύρι

-2 Αβγά Χτυπημένα

-Τριμμένη Φρυγανιά

-Βούτυρο για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

1) Αλατίζουμε και βάζουμε πιπέρι στα σνίτσελ

2) Τα αλευρώνουμε

3) Χτυπάμε τα αβγά, αφού τους προσθέτουμε 2 κουταλιές νερό

4) Βουτάμε τα αλευρωμένα σνίτσελ, πρώτα στο αβγό και κατόπιν στην τριμμένη φρυγανιά

5) Τα πιέζουμε με τις παλάμες μας, να κολλήσει καλά η γαλέτα

6) Τα τηγανίζουμε με αρκετό βούτυρο, σε μέτρια φωτιά,5-6 λεπτά από κάθε πλευρά

Τα συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες κλπ.

Μπορούμε λοιπόν, αφού τηγανιστούν, να τα βγάλουμε από το τηγάνι και να ρίξουμε 1/2 ποτήρι του κρασιού, κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος 250 gr. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τη ρίχνουμε πάνω στο σνίτσελ.  Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και σωταρισμένα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

comments powered by Disqus