Θ. Ηλιόπουλος: «Αν δεν πέσω κάτω, δε θα με πάρουν από δω»
Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο


Όμηρος ενός κράτους που προσπαθεί να πάρει ρεβάνς για τον Δεκέμβρη του 2008, δηλώνει από τη φυλακή ο Θοδωρής Ηλιόπουλος με σημερινή τηλεφωνική του συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, διανύοντας την 26η ημέρα απεργίας πείνας. Η κράτησή του συνεχίζεται χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο από την 18η Δεκεμβρίου 2008.

Καμία απάντηση δεν δίνεται στο αίτημα των γιατρών και των συγγενών του για την άμεση μεταφορά του Ηλιόπουλου σε Νοσοκομείο, καθώς έχει υποστεί ήδη σοβαρές βλάβες η υγεία του λόγω της απεργίας πείνας.

Ήδη μετά από τη χθεσινή εξέτασή του η γιατρός Ελένη Κάκαλος σημειώνει:

«Εξετάσθηκε ο κ. Ηλιόπουλος Θεόδωρος, μετά από αίτημα του ιδίου και της οικογένειας του. Ο ασθενής ευρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας, λαμβάνοντας μόνον νερό. Από την λεπτομερή κλινική εξέταση προέκυψε ότι έχει χάσει 8 κιλά με βάρος εκκινήσεως τα 60 κιλά, δηλαδή πάνω από το 10% του σωματικού του βάρους. Είναι εμφανής η απώλεια μυικής μάζας και παρουσιάζει υπνηλία, ορθοστατική υπόταση, σχετική βραδυκαρδία (σε σχέση με προηγούμενες εξετάσεις, σχετιζόμενη με πιθανή συμμετοχή του μυοκαρδίου-κίνδυνος μυοκαρδιοπάθειας), εμβοές ώτων και μυικές κράμπες και παραισθησίες κάτω άκρων στα πλαίσια ηλεκτρολυτικών διαταραχών. Συνοψίζοντας ο ασθενής παρουσιάζει επιπλοκές από ζωτικά συστήματα όπως μυικό, καρδιαγγεικό, ήπαρ και νευρικό σύστημα. Κατόπιν τούτου κρίνεται απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε χώρο αυξημένης ιατρικής φροντίδας (νοσοκομείο) προκειμένου να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της υγείας του και πιθανών μη αναστρέψιμων επιπλοκών».

Ελένη Κάκαλου, MD, MSc
Ιατρός ειδ. Παθολόγος
Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009

Στη συνέντευξή του, που δόθηκε το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” o Θοδωρής Ηλιόπουλος επαναλαμβάνει ότι η κράτησή του συνεχίζεται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με μόνη αφορμή τις μαρτυρίες δύο ανδρών των ΜΑΤ και τονίζει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην απεργία πείνας μέχρι την τελική δικαίωσή του.

[Πηγή: tvxs.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;