Mύκονος | Ξέρεις τι παίζει;

Έρχεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι σχολές είναι έτοιμες για το μεγάλο πάρτυ της χρονιάς! Η Μύκονος είναι και πάλι έτοιμη να υποδεχθεί τους fan της! Που θα πας όμως, τι θα δεις; Που θα μείνεις; Το neolaia.gr σε συνεργασία με το Ιcons Traveller’s του Τάσου Δούση σας προτείνουν:

Στα σοκάκια της Μυκόνου…

Oι μυημένοι το γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Η Χώρα της Μυκόνου με τα δαιδαλώδη σοκάκια μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Για να τη γυρίσει όμως κανείς, πρέπει να είναι προετοιμασμένος πως θα περάσει πολλές φορές… από το ίδιο σημείο!

Η Χώρα της Μυκόνου φημίζεται για την ομορφιά και τη γραφικότητά της. Ωστόσο, για να τη γυρίσεις χρειάζεσαι άνετα παπούτσια και μία… πυξίδα! Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να… ξεφορτωθείς το μεταφορικό σου μέσο. Αφήνω, λοιπόν, το αυτοκίνητο στο πάρκιγκ δίπλα στο παλιό λιμάνι -«ασφαλής» επιλογή, αφού εκεί συνήθως βρίσκω θέση. Οι πιο… τολμηροί κατευθύνονται συχνά προς το χώρο στάθμευσης στους Κάτω Μύλους. Αν και πιο κοντά στο κέντρο, τα πράγματα εδώ είναι «ζόρικα», αφού χρειάζεται να έχεις τύχη «βουνό», παίρνοντας παράλληλα μεγάλο ρίσκο να βρεις το αμάξι σου «διακοσμημένο» με πολύχρωμες κλήσεις! Παρκάρω, λοιπόν, και «εμπρός καλά μου ποδαράκια»…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΛΟ…
Περνάω τη μικρή παραλία της Αγίας Άννας και το αρχαιολογικό μουσείο και κατηφορίζω προς τη θάλασσα. Φτάνω στην Πλατεία Μαντούς Μαυρογένους στο Γιαλό, προσπερνώ την πιάτσα των ταξί και αντικρίζω μία «συστάδα» από μικρά δρομάκια που οδηγούν στην καρδιά της Χώρας…
Η τελευταία έχει χτιστεί σε επίπεδη έκταση, ενώ σχηματίζει ένα «πέταλο» γύρω από το λιμανάκι της. Στα δικά μου μάτια, τα στενά της φαντάζουν σαν ένα μεγάλο κοχύλι… Αυτό, βέβαια, δεν με βοηθά να μη χαθώ… Οι ίδιοι οι Μυκονιάτες έφτιαξαν μια πόλη-λαβύρινθο, με σκοπό να ξεφεύγουν και να κρύβονται από τους πειρατές. Αλλά γιατί εμείς οι άμοιροι τουρίστες, που δεν μας κυνηγά κανένα φάντασμα του κουρσάρου Μερμελέχα, να το πληρώνουμε σήμερα…;

… ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

Προτού πάρω, λοιπόν, την τολμηρή απόφαση να διεισδύσω -χωρίς το μίτο της Αριάδνης- στα ενδότερα, επιλέγω ένα από τα προσεγμένα μαγαζιά του Γιαλού για έναν καφέ με θέα το λιμάνι και τις ελάχιστες αραγμένες ψαρόβαρκες… Εκεί, εκατοντάδες τουρίστες αποβιβάζονται καθημερινά με τα πλοιάρια -που εκτελούν αδιάκοπα δρομολόγια- από τα κρουαζιερόπλοια, πλημμυρίζοντας μεμιάς τον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο!

Άλλωστε, ο Γιαλός αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι της Μυκόνου. Το πρώτο πράγμα που αντίκριζαν όσοι έφταναν στο νησί ήταν και το πιο παραδοσιακό. Σήμερα, τα μόνα που θυμίζουν κάτι από το παρελθόν είναι η χαρακτηριστική Πάγκα, η υπαίθρια αγορά που στήνεται κάθε πρωί αποτελώντας το αγαπημένο σημείο συνάντησης των ντόπιων, καθώς και η Αμερικανίδα ζωγράφος Καρολίνα, μπροστά από το bar-restaurant Καζάρμα, που υπενθυμίζει με τα έργα της στους περαστικούς την «άλλη Μύκονο».
Επιλέγω το φημισμένο σοκάκι ονόματι Ματογιάννη για να με οδηγήσει στο εσωτερικό…

ΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ

Πρόκειται για τον εμπορικό και -θα τολμούσα να πω- πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της Μυκόνου. Εκεί, μετά από λίγο θα συναντούσα και το… «τρίγωνο των Βερμούδων», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν το μικρό πλακόστρωτο που σχηματίζεται ανάμεσα στα cafes Άρωμα, Cosi και το πρώην Βεγγέρα, νυν high prestige κοσμηματοπωλείο Kessaris!
Διασχίζω οδούς με πολυτελή μαγαζιά, που θα ζήλευαν και οι πιο γνωστές περιοχές της Αθήνας. Δεν μπορώ ν’ αντισταθώ και, παρ’ όλο που βρίσκομαι εν ώρα… καθήκοντος, «κλέβω» λίγο χρόνο για να χαζέψω τις φανταχτερές βιτρίνες των κοσμηματοπωλείων στην Ενόπλων Δυνάμεων, να δοκιμάσω δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών στη Μητροπόλεως και να χαρίσω στον εαυτό μου ένα χαλαρωτικό break σε ένα από τα δεκάδες πολυτελή κομμωτήρια και beauty salons. Ακούγεται υπερβολή, αλλά δεν είναι! Στη Μύκονο βρίσκεις τα πάντα! Και όταν λέω τα πάντα, το εννοώ…

Διαπιστώνω με έκπληξη ότι μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των φημισμένων cafes, gourmet restaurants και bars του νησιού, για τα οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι, υπάρχουν εκπληκτικές γκαλερί, μοναδικά μουσεία, καθώς και εντυπωσιακά αρχοντικά -στον απόηχο μιας άλλης εποχής, γλυκιά «παραφωνία» ανάμεσα στα μικρά, πάλλευκα κυβόσπιτα. Όσο για τα εκκλησάκια; Υπάρχουν εκατοντάδες, κάτι που οφείλεται κυρίως στα τάματα των συγγενών των ναυτικών. Περίτεχνα και φροντισμένα, αποτελούν τρανή απόδειξη τόσο της άρρηκτης σχέσης του νησιού με τη θάλασσα, όσο και της βαθιάς πίστης των ντόπιων. Δυστυχώς, περνούν απαρατήρητα από τους περισσότερους επισκέπτες… Θαμπωμένοι από τα απαστράπτοντα φρεσκοαβεστωμένα καλντερίμια, όλοι περπατούν βιαστικά για να προλάβουν τους ρυθμούς της, γιατί, οι ρυθμοί της Μυκόνου είναι έντονοι! Kαι να ήταν μόνο αυτά… Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται σε κάθε μου βήμα… Λίγο να ξεφύγω από την κεντρική «αρτηρία», και αυτό ήταν! Ένας «θαυμαστός νέος κόσμος» ανοίγεται μπροστά μου… Ανακαλύπτω τοπικά προϊόντα σε παραδοσιακά μαγαζάκια, γωνιές καλλιτεχνών, αντικρίζω ολάνθιστους κήπους -πράγμα ασυνήθιστο για κυκλαδονήσι- και συνομιλώ με βέρους Μυκονιάτες…
Συνειδητοποιώ με θαυμασμό ότι η λάμψη που κρύβεται πίσω από το glamour και τον επιφανειακό εντυπωσιασμό είναι εντέλει πιο εκθαμβωτική!

ΜΙΚΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

Επιτέλους, φτάνω -κατά τύχη- στη Μικρή Βενετία, καθυστερημένη στο ραντεβού μου… Η πιο γραφική γειτονιά της Μυκόνου με τα πολύχρωμα καπετανόσπιτα και τα cozy cocktail-bars εκεί όπου σκάει το κύμα ενδείκνυται κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Ωστόσο, αν θέλετε να τη χαρείτε με την ησυχία σας, μακριά από τα αδηφάγα βλέμματα των υπόλοιπων τουριστών, επισκεφθείτε την κάποιο πρωινό… Και, αν δεν έχετε σκοπό να «χαθείτε» μέχρι να φτάσετε, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε μισή ώρα νωρίτερα…

BEST SECRETS

Για να τα βρείτε, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις οδούς. Αρκεί να ρωτήσετε πού να πάτε για…

• Το πιο spicy μεξικάνικο: Στο Appaloosa. Εδώ σερβίρονται και ethnic πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου (Μαυρογένους 11, Γουμενιό, τηλ. 22890 27086).

• Αργεντίνικα κρέατα: Σε ένα αυθεντικό steak house, το Uno con Carne στη Χώρα (Πανάχρα, τηλ. 22890 24020, www.unoconcarne.gr).

• Τα καλύτερα σάντουιτς: Στο Piccolo, στην καρδιά της Χώρας (Δρακοπούλου 18, τηλ. 22890 22208).

• Αυθεντικό Bellini: Στο ένα και μοναδικό τραπεζάκι του Joy (Ματογιάννι, τηλ. 22890 24114).

• Chocolate ή Τοffee Martini: Στο bar του Gola, από τα χέρια του ειδήμονα barman Oscar Gibertoni (Νέος Περιφερειακός, Δραφάκι, τηλ. 22890 23010, www.gola.gr).

• Παραπορτιανό: Το μοναδικό κρασί που παράγεται στη Μύκονο, στον οικολογικό αμπελώνα του Νίκου Ασημομύτη. Πωλείται σε όλα τα σουπερμάρκετ και τις κάβες του νησιού (Περιοχή Μαού, Άνω Μερά, τηλ. 22890 71927, 71740, Νίκος Ασημομύτης: 6974 120069, Σπύρος Σκλήβας: 6955 660037).

• Παραδοσιακά σκουλαρίκια: Στο Mykonos Gold της οικογένειας Μιχαηλίδη (τηλ. 22890 22649).

· Χειροποίητα σανδάλια: Στον Λιοντή, στο Ματογιάννι (τηλ. 22890 23482).

•Χειροποίητες μπλούζες: Στην περιοχή Κάστρο, στο Ioanna’s Since 1972 (τηλ. 22890 24772).

• Ζωγραφισμένα ρούχα και αξεσουάρ: Στο Box (Αγίου Ευθυμίου, τηλ. 22890 25964).

• Παρεό από το Μπαλί: Στο El Pareo του Λουκά Δούκα (Μαλαματένιας, τηλ. 6944 535469).

• Δερμάτινα αξεσουάρ: Σε περίτεχνα σχέδια, στο Surreal (Δρακοπούλου 1, τηλ. 22890 28323, www.surreal.gr).

• Χειροποίητα αμυγδαλωτά: Στο παραδοσιακό εργαστήριο του Ευθυμίου. Στο μαγαζάκι του μπορείτε ακόμα να βρείτε μπισκότο και καλαθάκι -δύο άλλα τοπικά γλυκίσματα- καθώς και την παραδοσιακή σουμάδα (Χώρα, τηλ. 22890 22281).

• Κοπανιστή: Στο εργαστήριο του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη στην Άνω Μερά. Θα συνοδεύσετε το εξαιρετικό αυτό πικάντικο τυρί με μόστρα (παξιμάδι) και ντομάτα, και απλά θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! (Τ.Θ. 1018, τηλ. 22890 71425)

• Καλής ποιότητας λούζα, καθώς και παραδοσιακά μυκονιάτικα λουκάνικα: Στο κρεοπωλείο Ο Μαδούπας. Πρόκειται για έδεσμα που προέρχεται από το μέρος του χοίρου που δίνει το φιλέτο (Γιαλός, τηλ. 22890 22250).

FINEARTS ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
«Παντρεύοντας» το ελληνικό, νησιώτικο στοιχείο με τους εικαστικούς νεωτερισμούς, η Art Gallery FineArts Καπόπουλος άνοιξε τις πύλες της πριν 3χρόνια, στο κέντρο της Χώρας. Εδώ φιλοξενούνται έργα γνωστών καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα διοργανώνονται εκθέσεις. Λειτουργεί καθημερινά 11:00-02:00. (Φλώρου Ζουγανέλη 13, Χώρα, τηλ. 22890 27005, www.kapopoulosart.gr)

EFIMERIDES
Με επικεφαλής τον κo Μιχάλη Καρβελά, οι Efimerides παρουσιάζουν νέες, αποκλειστικές συνεργασίες. Στην γκαλερί, ανάμεσα στα καλαίσθητα κοσμήματα δημιουργών από το Palais des Beaux-Arts των Βρυξελλών και τις γιαπωνέζικες Ningyo dolls σε αποκλειστική διάθεση, θα βρείτε επίσης τις διάσημες καρδιές της Hearts in Athens.  Λειτουργεί καθημερινά 10:00-02:00. (Π. Δρακόπουλου 4, Χώρα, τηλ. 22890 79180)

SCALA

Στην αίθουσα τέχνης Scala θα ανακαλύψετε γλυπτά του Γιώργου Κυπρή από μπρούντζο και γυαλί, εκπληκτικά κολάζ της Leoni Smiedtel φτιαγμένα με αντικείμενα από παραλίες, υπέροχα κοσμήματα της Κατερίνας Ιωαννίδου και της εταιρείας Απριάτη, καθώς και κεραμικές τοπογραφίες της καλλιτέχνιδας Antonella Toschi. Λειτουργεί καθημερινά 10:30-14:00 και 15:30-01:00. (Ματογιάννη 48, Χώρα , τηλ. 22890 26992, www.scalagallery.gr)

P GALLERY

Ένας χώρος με εμπνευσμένες δημιουργίες και μπρούντζινα γλυπτά του Κώστα Κουλεντιανού και του Φιλολάου. Ακόμη, εδώ θα θαυμάσετε ζωγραφικούς πίνακες του Δημήτρη Γρατσία και της Καίτης Μαυρομάτη, όπως επίσης γλυπτά Γάλλων και Ολλανδών καλλιτεχνών. Λειτουργεί  καθημερινά 11:00-14:00 και 18:30-24:00. (Άγ. Βλάσσης, Χώρα, τηλ. 22890 24967, www.artfoundry.gr)

RARITY GALLERY

Με 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Μυκόνου, η Rarity Gallery σάς συστήνει σπάνια έργα της παγκόσμιας, σύγχρονης τέχνης και φιλοξενεί εκθέσεις γλυπτών και πινάκων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Λειτουργεί καθημερινά 10:00-02:00. (Καλογερά 22, Χώρα, τηλ. 22890 25761, www.rarity.gr)

ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

AΓΡΑΡΙ

SUNRISE HOTEL

Μόνο 15 μ. χωρίζουν το ξενοδοχείο Sunrise από την παραλία του Αγραρίου. Στο δυναμικό του έχει 33 δωμάτια με μπαλκόνι, απ’ όπου απολαμβάνετε απεριόριστη θέα στον ανοιχτό ορίζοντα και το Αιγαίο.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: €96 (9/6-13/7 & 28/8-10/9), €170 (14/7-27/8) το δίκλινο

Τηλ. 22890 72201, 72203, 72013

AGRARI BEACH HOTEL

Μία… βουτιά από την ακρογιαλιά απέχει το Agrari Beach Hotel με τα 13 δωμάτια.

Κατηγορία: 4 κλειδιά

Τιμή: €85 (Ιούλιος) το δίκλινο

Τηλ. 22890 71295, www.agraribeach.gr

AΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ

MYKONOS STAR APARTMENT COMPLEX

Ατενίστε την αμμουδιά του Αγίου Σώστη, επιλέγοντας για τη διαμονή σας ένα από τα 8 πολυτελή διαμερίσματα του Mykonos Star Apartment Complex.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: Από €165 (11/6-15/7 & 26/8-15/9) και από €220 (16/7-25/8) το δίκλινο

Τηλ. 22890 24032, 23911, κιν. 6982 006770

www.mykonos-star.com

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ALKISTIS HOTEL

Χτισμένο ακριβώς απέναντι από την παραλία του Αγίου Στεφάνου, πάνω στον κεντρικό δρόμο, το Alkistis Hotel εγγυάται άνετη διαμονή στα 102 δωμάτιά του.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: Από €130 το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 22332-4, www.alkistismykonos.gr

HOTEL ARTEMIS

Ένα από τα πιο παλιά ξενοδοχεία στην πλαζ, το ανακαινισμένο Hotel Artemis με το φιλικό περιβάλλον και την άψογη οργάνωση ενδείκνυται για όλους εκείνους που θέλουν να έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους!

Κατηγορία: 2*

Τιμή: €70 (5/6-9/7 & 31/8-20/9), €90 (10-31/7), €100 (1-30/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 22345, 26169, www.artemishotel.net

MYKONIAN MARE

Συγκρότημα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με minimal design, 200 μ. από την ήσυχη παραλία του Αγίου Στεφάνου. Από εκεί, οι πανοραμικές εικόνες στο Αιγαίο θα χαραχτούν για πάντα στη μνήμη σας.

Κατηγορία: 5*

Τιμή: Από €250 (27/6-24/7 & 1-14/9) και από €300 (25/7-31/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 22953, www.mykonianmarehotel.com

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

APSENTI

Αυτό το boutique hotel σε απόσταση 3 λεπτών από την ακρογιαλιά του Αγίου Ιωάννη απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ζευγάρια! Ανάλαφρη, χαλαρή ατμόσφαιρα για ρομαντικές στιγμές και στα 22 δωμάτιά του.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: Από €180 (Ιούλιος), από €220 (Αύγουστος) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 24015, www.apsenti.com

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

APHRODITE BEACH HOTEL

Πάνω στη χρυσαφένια άμμο της πλαζ του Καλαφάτη βρίσκεται το Aphrodite Beach Hotel. Διαθέτει 148 δωμάτια, πισίνα, εστιατόριο και κέντρο διασκέδασης. Ευκαιρίας δοθείσης, μπορείτε να επιδοθείτε και σε θαλάσσια σπορ!

Κατηγορία: 4*

Τιμή: €180 (11/6-20/7 & 26/8 -20/9), €245 (21/7-25/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 71367, www.aphrodite-mykonos.gr

ΚΑΛΟ ΛΙΒΑΔΙ

ARCHIPELAGOS HOTEL

Όποιο από τα 42 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια του αμφιθεατρικά χτισμένου Archipelagos Hotel κι αν επιλέξετε, θα έχετε σε πρώτο πλάνο τα γαλάζια νερά του Καλού Λιβαδιού και τη σιμιγδαλένια άμμο του. Άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, καθώς το ξενοδοχείο απέχει ελάχιστα μέτρα από το κύμα.

Κατηγορία: 4*

Τιμή: €260 superior double room, €340 suite, €280 family room (11/7-23/8)

Τηλ. 22890 72012, www.archipelagos.gr

PENELOPE VILLAGE

Βάσει των παραδοσιακών, κυκλαδίτικων αρχιτεκτονικών προτύπων φτιάχτηκε το Penelope Village. Μόνο 100 μ. σάς χωρίζουν από την πλαζ του Καλού Λιβαδιού, το νέο στέκι των κοσμικών της Μυκόνου.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: Από €150 (22/6-12/7) και από €210 (13/7-25/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 71654-5, www.penelopevillage.gr

ΟΡΝΟΣ

MYKONOS AMMOS HOTEL

Ευφάνταστο design, χρώματα και minimal τάσεις χαρακτηρίζουν το Mykonos Ammos Hotel. Κυριολεκτικά χτισμένο πάνω στην αμμουδιά, σας καλωσορίζει στην απάνεμη παραλία του Ορνού. Τα περισσότερα από τα δωμάτια επιτρέπουν την απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα!

Κατηγορία: 3*

Τιμή: €195 (1/7-31/8) και €145 (1-21/9) το δίκλινο

Τηλ. 22890 22600, 22800, www.ammosmykonoshotel.com

VANA HOLIDAYS

Περικυκλωμένο από το γαλάζιο της πισίνας και το βαθύ μπλε του κόλπου του Ορνού, το ξενοδοχείο Vana Holidays αποτελεί το ιδανικό «καταφύγιο» για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Κατηγορία: 3 κλειδιά

Τιμή: Από €120-180 (1/7-31/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 23954, 24637, κιν. 6937 070560, 6937 604915, www.vanaholidays.gr

KIVOTOS CLUB HOTEL

Το Kivotos Club Hotel βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του κόλπου του Ορνού και είναι μέλος των Small Luxury Hotels of the World.

Κατηγορία: Lux

Τιμή: Από €260 (1/7-31/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 25795, 24094 www.kivotosclubhotel.gr

ORNOS BEACH HOTEL

Το Ornos Beach Hotel, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία του νησιού, λειτουργεί από το 1978 πάνω στην ομώνυμη παραλία. Διαθέτει πισίνα, pool bar, κλιματιζόμενη αίθουσα εστιατορίου και internet point.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: €120 (Ιούλιος), €140 (Αύγουστος) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 23216

SANTA MARINA RESORT & VILLAS

Αν ζητάτε δωμάτια με sea view, σουίτες και βίλες με ιδιωτική πισίνα, κατευθυνθείτε προς το Santa Marina, σε μία απομονωμένη χερσόνησο στον κόλπο του Ορνού.

Κατηγορία: 5*

Τιμή: €490 (1/7-31/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 23220, www.santa-marina.gr

ΠΑΝΟΡΜΟΣ

ALBATROS CLUB RESORT

Το συγκρότημα Albatros Club Resort βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού των ανέμων, στην παραλία του Πάνορμου. Προσφέρει 10 ευρύχωρα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: €100 (10/6-14/7 και 1-22/9), €125 (15/7-31/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 27230, 25130, www.albatros-mykonos.com

PANORMOS VILLAGE

Αρκεί να βγεις στη μικρή σου βεράντα για ν’ αφήσεις το βλέμμα να ταξιδέψει στα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά του Πάνορμου, αγαπημένου των εναλλακτικών. Οι εγκαταστάσεις του Panormos Village απέχουν μόλις 50 μ. από το κύμα.

Κατηγορία: 2 κλειδιά

Τιμή: €120 (10/7-31/8) το δίκλινο

Τηλ. 22890 25182, 27918, 23590, www.panarmos.gr

ΠΑΡΑΓΚΑ

ZEPHYROS HOTEL

Ο προσωπικός σας παράδεισος δεν είναι μακριά από το στέκι της νεολαίας, την Παράγκα. Απέχει μόνο 80 μ. από την αμμουδιά και διαθέτει 30 standard δωμάτια, 2 superior και 2 διαμερίσματα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Κατηγορία: 3 1/2*

Τιμή: Από €250 το δίκλινο (Αύγουστος)

Τηλ. 22890 23928, 24924 www.zephyros.gr

AGIA ANNA BEACH

Λιτά και απέριττα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios που «βαφτίστηκαν» στο όνομα της ακρογιαλιάς της Αγίας Άννας Παράγκας. Ανοίγετε την πόρτα και πατάτε το πόδι σας στην άμμο!

Κατηγορία: 3 κλειδιά

Τιμή: Από €100 (Ιούλιος-Αύγουστος) το δίκλινο

Τηλ. 22890 25762, κιν. 6944 268372, www.agia-anna-studios.gr

ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ

PETINOS BEACH HOTEL

Ένα προνομιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα που διαθέτει πολυτελέστατα δωμάτια και σουίτες, το εξαιρετικό Blue Myth Restaurant και πισίνα. Βουτώντας, μάλιστα, στην τελευταία, θα έχετε την αίσθηση ότι κολυμπάτε στα νερά της παραλίας του Πλατύ Γιαλού.

Κατηγορία: 4*

Τιμή: Από €210 (Ιούλιος) και από €275 (Αύγουστος) το δίκλινο

Τηλ. 22890 24310, 24311, www.petinosbeach.gr

HOTEL ACROGIALI

Σηματοδοτεί την αρχή της οικογενειακής, πολύβουης πλαζ Πλατύς Γιαλός. Επιλέξτε ένα από τα 70 δωμάτια και σουίτες του, καθώς επίσης το εστιατόριο Ατλαντίδα για ελληνικές σπεσιαλιτέ και πιάτα ιταλικής προέλευσης!

Κατηγορία: 4*

Τηλ. 22890 22125, 22026, 24340, 24945, www.acrogiali.gr

MYCONIAN AMBASSADOR HOTEL & THALASSO SPA CENTER

Πολυτελές ξενοδοχείο, χτισμένο πάνω από τον Πλατύ Γιαλό. Την παράσταση δεν κλέβει τόσο το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται κάτω από τα πόδια σας, όσο οι ιδιωτικές πισίνες και τα jacuzzi στις σουίτες και τα δωμάτια.

Κατηγορία: 5*

Τιμή: Από €240 (Ιούλιος) και από €330 (Αύγουστος) το δίκλινο

Τηλ. 22890 24166

www.myconiancollection.gr

PALLADIUM HOTEL

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Palladium Hotel είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά, στον Πλατύ Γιαλό και στην Ψαρού. Deluxe δωμάτια με εύρος παροχών, αιγαιοπελαγίτικο feeling και προσωπική εξυπηρέτηση φέρνουν το ξενοδοχείο στις πρώτες επιλογές των επισκεπτών.

Κατηγορία: 5*

Τιμή: Από €230 (Ιούλιος) και από €270 (Αύγουστος) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 25925, www.hotelpalladium.gr

ΨΑΡΟΥ

BEST WESTERN HOTEL PSAROU GARDEN

Ο συνδυασμός μοντέρνου και παλιού χαρακτηρίζει το Best Western Hotel Psarou Garden. Βρίσκεται 60 μ. από την κοσμοπολίτικη πλαζ των VIPs και όλα τα δωμάτιά του επιτρέπουν το… χάζι στα νερά της.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: €150 (26/8-8/9), €220 (1/7-25/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 24871, www.psarougarden.com

GRECOTEL MYKONOS BLU

Κάτι παραπάνω από ένα απλό ξενοδοχείο… Ένα άδυτο χαλάρωσης που εκφράζει το απόλυτο ευ ζην. Κυβόσχημα island bungalows πάνω από τον γαλήνιο κόλπο της Ψαρούς, εκπληκτική διακόσμηση και ένα διακεκριμένο spa, το Elixir Fitness Gallery & Spa.

Κατηγορία: 5*

Τιμή: Από €595 (1/7-31/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 27900, www.mykonosblu.com

ΤΟΥΡΛΟΣ

HOTEL OLIA

Τα χρώματα που παίρνει η θάλασσα την ώρα του δειλινού μοιάζουν μαγικά από το χώρο της πισίνας του Hotel Olia. Θα το βρείτε σε απόσταση 1,5 χλμ. από τη Χώρα και 100 μ. από το νέο λιμάνι στον Τούρλο.

Κατηγορία: 3*

Τιμή: Από €115 (Ιούνιος έως 15/7), €155 (16/7-26/8), €75 (27/8-10/10) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 28020-2, www.olia-hotel.gr

ΧΟΥΛΑΚΙΑ

SAN MARCO HOTEL

Το ξενοδοχείο San Marco είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, λίγα μέτρα από τη μοναδική βοτσαλωτή παραλία στη Μύκονο και περιτριγυρισμένο από όμορφους κήπους.

Κατηγορία: Lux

Τιμή: Από €167 (4-24/7 & 31/8-13/9), από €210 (25/7-30/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 27172, 25375, www.sanmarco.gr

ΕΛΙΑ

MYCONIAN IMPERIAL RESORT & THALASSO SPA CENTER & ROYAL MYCONIAN RESORT

Βρίσκεται στην ήρεμη παραλία της Ελιάς και διαθέτει μοναδικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και ένα spa θαλασσοθεραπείας.

Κατηγορία: 5*

Τιμή: €240 (έως 25/7), €340 (26/7-31/8) το δίκλινο, με πρωινό

Τηλ. 22890 79500, www.myconiancollection.gr

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

THE MATOGIANNI HOTEL
Χαθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας και ακολουθήστε το πλήθος μέχρι το Ματογιάννι, εκεί όπου βρίσκεται το ομώνυμο boutique hotel… και χτυπά η καρδιά της Χώρας. Η εντυπωσιακή reception του ξενοδοχείου προδιαθέτει ευχάριστα για τα ενδότερα και ο πανέμορφος κήπος, όπου σερβίρεται το πρωινό, είναι ιδανικός για τους ρομαντικούς. Όσο για τα δωμάτια; Όλα είναι πρόσφατα ανακαινισμένα και μοντέρνα, ενώ καθένα από αυτά διακρίνεται για το δικό του στυλ διακόσμησης.
(Ματογιάννι, Χώρα, τηλ. 22890 22217, www.matogianni.gr)

HARMONY BOUTIQUE HOTEL
Στο Harmony Boutique Hotel η πολυτέλεια και η άνεση εναρμονίζονται απόλυτα, δικαιολογώντας πλήρως το όνομά του. Αν και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το παλιό λιμάνι, καθώς εισέρχεστε στο εσωτερικό του έχετε την εντύπωση πως είστε μακριά από την κίνηση και τη φασαρία. Απολαύστε τη μοναδική θέα στη θάλασσα από το μπαλκόνι του luxury δωματίου ή της σουίτας σας και στη συνέχεια χαλαρώστε στο jacuzzi. Εύστοχη είναι και η ονομασία που δόθηκε στο a la carte εστιατόριο Απόλαυση. Εκεί, ο επικεφαλής σεφ κος Μανούσος δημιουργεί πιάτα φτιαγμένα από οικολογικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία καλλιεργούνται σε ιδιόκτητη φάρμα της Μυκόνου.
(Χώρα, τηλ. 22890 28980-1, www.harmonyhotel.gr)

LETO HOTEL
Σαν ανοιχτό παράθυρο που «βλέπει» στο λιμάνι, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Leto αποτελεί το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Η διακόσμησή του ακολουθεί το νεοκλασικό στυλ, ενώ τα 25 δωμάτια και σουίτες του διαθέτουν πολυάριθμες παροχές. Το ομώνυμο, πολυτελές restaurant είναι must για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, καθώς εδώ προτείνονται εξαιρετικές σπεσιαλιτέ μεσογειακής κουζίνας. Πιείτε ένα ποτό μπροστά στη μεγάλη πισίνα, στον κήπο, περιτριγυρισμένοι από πικροδάφνες και νυχτολούλουδα, και συνεχίστε τη βραδιά σας στη Χώρα απολαμβάνοντας το ποτό σας σε κάποιο από τα bars.
(Χώρα, τηλ. 22890 22207, 22918, www.letohotel.com)

CAVO TAGOO

Με minimal σχεδιασμό σύμφωνα με το λιτό, νησιώτικο στυλ, μαγνητίζει από την πρώτη ματιά. Μεγάλη έκπληξη τα 80 δωμάτια και οι σουίτες του με την πρωτότυπη διακόσμηση, τη μοντέρνα επίπλωση και τους ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς. Δώστε ραντεβού στο εξωτικό lounge bar-meeting point για τους επισκέπτες, χαλαρώστε στο καινούριο, ειδικά διαμορφωμένο Spa και το Fitness Center και μη χάσετε την ευκαιρία να δειπνήσετε στο εστιατόριο Tagoo, δοκιμάζοντας κορυφαίες γαστρονομικές δημιουργίες. Επιπλέον, στην boutique του θα ανακαλύψετε όλα τα απαραίτητα, από ρούχα υψηλής ραπτικής μέχρι μαγιό και καλλυντικά.
(Χώρα Μυκόνου, τηλ. 22890 23692-5, 20100, www.cavotagoo.gr)

ELENA HOTEL

Υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι ακριβώς είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις όμορφα σε ένα ξενοδοχείο. Η θερμή υποδοχή; Η φιλική ατμόσφαιρα; Η φιλοξενία; Αυτά τα στοιχεία, και ακόμη περισσότερα, καθιστούν το Elena Hotel στην περιοχή Ρόχαρη ένα από τα πιο δημοφιλή της Μυκόνου, ήδη από τη δεκαετία του ’80. Σήμερα υποδέχεται τους επισκέπτες του σε 28 άνετα δωμάτια και διαμερίσματα, διακοσμημένα βάσει του παραδοσιακού, τοπικού ύφους. Χάρη στη στρατηγική του θέση στο κέντρο της Χώρας, όλα τα διάσημα αξιοθέατα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ενώ ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων απέχει μόλις 300 μ., επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση παντού.
(Ρόχαρη, Χώρα, τηλ. 22890 24112, www.elena-hotel.gr)

SEMELI HOTEL

Διασχίζοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια του Semeli Hotel, θα βιώσετε με όλες σας τις αισθήσεις το μεγαλείο της φύσης, ενώ στον ανακαινισμένο χώρο του spa θεραπείες μασάζ θα σας… αποπλανήσουν. Όλα τα δωμάτια έχουν αναβαθμιστεί σε κατηγορία superior και διαθέτουν ιδιωτική, mini πισίνα στη βεράντα. Στο χώρο του ξενοδοχείου φιλοξενείται το γνωστό εστιατόριο 7 θάλασσες του Κολωνακίου. Στη διάσημη Μικρή Βενετία το bar της επιχείρησης παρουσιάζει το glam romantic πρόσωπό του, ενώ το Mykonos View Hotel (τηλ. 22890 24045) πάνω από το λιμάνι λειτουργεί, επίσης, υπό τη διοίκηση του Semeli.
(Ρόχαρη, Χώρα, τηλ. 22890 27466, www.semelihotel.gr)

KOUROS HOTEL

Χτισμένο στην είσοδο της Χώρας, στην περιοχή Ταγκού, το Kouros Hotel «υποκλίνεται» στη minimal αισθητική. Φυσικά υλικά, όπως η πέτρα και το ξύλο, συνυπάρχουν αρμονικά με τις καθαρές γραμμές, το κυκλαδίτικο λευκό των κατοικιών και το μπλε του Αιγαίου. Αν ζητάτε την απόλυτη χαλάρωση, το Health Spa, η πισίνα και το pool bar τάσσονται στις υπηρεσίες σας. Και αν η διάθεσή σας προστάζει εξορμήσεις στην πόλη, αρκούν μόνο λίγα λεπτά για να βρεθείτε στα μπαράκια της, αφού μόλις 300 μ. χωρίζουν το ξενοδοχείο από τα δαιδαλώδη σοκάκια της.
(Ταγκού, τηλ. 22890 25381-3, www.kouros-hotel.com)

THARROE OF MYKONOS DELUXE

Στην κορυφή του λόφου, με άπλετη θέα στο νησί της Δήλου και στους Κάτω Μύλους, το Tharroe of Mykonos βρίσκεται σε μια πραγματικά προνομιακή θέση, μόλις 1 χλμ. από την παραλία του Ορνού και 80 μ. από την κεντρική διασταύρωση της περιφερειακής οδού. Με art oriented concept, το ξενοδοχείο φιλοξενεί στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους του αυθεντικούς πίνακες ζωγραφικής και εντυπωσιακά έργα τέχνης. Στο εστιατόριο Barbarossa με σεφ τη Χρύσα Πάντου θα γευτείτε πιάτα ελληνικής κουζίνας από βιολογικά υλικά, ενώ στο bar Colors of the Sunset θα πιείτε cocktails εμπνευσμένα… από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.
(Αγγελικά, τηλ. 22890 27370-4, www.tharroeofmykonos.gr)

OSTRACO SUITES

«Πασπαλίστε» τις ημέρες σας στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με γερές δόσεις στυλ, βρίσκοντας καταφύγιο στο οικογενειακό Ostraco Suites. Απλωμένο σε μια έκταση 1.600 τ.μ., στην πλαγιά ενός λόφου στο Δραφάκι, εξασφαλίζει πανοραμική άποψη του Αιγαίου πελάγους. Το συγκρότημα αποκτά χρώμα χάρη στα ανθισμένα παρτέρια και τις ξύλινες πέργκολες, ενώ τα βαθυγάλανα νερά της πισίνας με το υδρομασάζ στο κέντρο τραβούν τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Η ατμόσφαιρα στα δωμάτια είναι εξαιρετικά ρομαντική, με αδιαμφισβήτητη τη γοητεία της honeymoon bamboo suite. Για να την επισκεφθείτε και… επισήμως, σκεφθείτε σοβαρά να διοργανώσετε την τελετή του γάμου σας σε ένα από τα δύο γραφικά εκκλησάκια του ξενοδοχείου!
(Δραφάκι, τηλ. 22890 27121, 23396, www.ostraco.gr)

ANDRONIKOS HOTEL
Μια πανδαισία χρωμάτων σάς παρασύρει σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι με ξεναγούς την έμπνευση και την ξεγνοιασιά… στο Andronikos Hotel. Το decor των δωματίων έχει βασιστεί στα χρώματα και τους ανατρεπτικούς συνδυασμούς υλικών και επίπλων. Όταν στο μαγευτικό αυτό σκηνικό συνυπάρχουν οι πιο σύγχρονες ανέσεις, όπως το gourmet εστιατόριο Αμβροσία, το στυλάτο Orange Blue Bar, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο Iron Maiden και το εκκεντρικό Elixir Blue Spa, τότε οι διακοπές με άποψη είναι γεγονός.
(Δραφάκι, τηλ. 22890 24231, www.andronikoshotel.com)

ARHONTIKO
Ένα γνήσιο κυκλαδίτικο σκηνικό στα χρώματα του νησιού των ανέμων ξεδιπλώνεται σε απόσταση 2 χλμ. από τη Χώρα. Το Arhontiko ανοίγει τις πύλες του… για να κλέψουν την παράσταση άνετα δωμάτια, studios και διαμερίσματα, σε τιμές άκρως ανταγωνιστικές! Η πισίνα, το snack bar με τις σπιτικές λιχουδιές, η πρόσβαση στο διαδίκτυο και η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο αποτελούν standard παροχές.
(Δρακούρι, τηλ. 22890 23358, 27340, www.arhontiko-mykonos.com)

AEOLOS HOTEL
Αφεθείτε στα χάδια του θεού των ανέμων και αναζωογονηθείτε πλήρως επιλέγοντας το Aeolos Hotel στην Αργύραινα -απέχει 800 μ. από τη Χώρα της Μυκόνου. Τα 28 δωμάτια σε στυλ bungalow, γνήσιοι εκφραστές του κυκλαδίτικου στυλ, διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ξεκινήστε την ημέρα σας απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και στη συνέχεια πάρτε μια ανάσα δροσιάς δίπλα στην πισίνα και το jacuzzi. Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τις φημισμένες παραλίες του νησιού, ακριβώς έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου περνούν λεωφορεία για Καλό Λιβάδι, Ελιά και Καλαφάτη.
(Αργύραινα, τηλ. 22890 23535, 24170, 25003, 25004, www.aeoloshotel.gr)

RHENIA BUNGALOWS
Ανηφορίστε δεξιά, στο δρόμο πριν από την ταβέρνα του Μαθιού στην περιοχή του Τούρλου, και ανακαλύψτε το Rhenia Bungalows. Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ανεξάρτητα bungalows αλλά και δωμάτια με αυτόνομη αυλή ή βεράντα. Δανειστείτε το αγαπημένο σας βιβλίο από το reading room και ταξιδέψτε νοερά, διαβάζοντας ξαπλωμένοι σε μια σεζλόνγκ στην πισίνα. Το μεσημέρι είναι ώρα για σιέστα! Το εντυπωσιακό κρεβάτι με την κουνουπιέρα πλάι στα δέντρα του κήπου προσφέρεται για έναν αναζωογονητικό ύπνο.
(Τούρλος, τηλ. 22890 22300, www.rhenia-bungalows.com)

BELVEDERE HOTEL

Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, το Belvedere Hotel δεν θα μπορούσε να βρίσκεται μακριά από την περιοχή της Σχολής Καλών Τεχνών. Στο απόλυτα «θεατρικό» σκηνικό της πισίνας, τα μεγάλα κρεβάτια με τις κουνουπιέρες και τα ξύλινα ανάκλιντρα έχουν αντικαταστήσει τις συνηθισμένες σεζλόνγκ. Απολαύστε την εικόνα του ηλιοβασιλέματος και συνδυάστε αυτή την εμπειρία με ένα cocktail στο pool bar. Όσοι δειπνήσετε στο Matsuhisa Mykonos Belvedere, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τις θρυλικές δημιουργίες του Ιάπωνα σεφ Nobu Matsuhisa.
(Περιοχή Σχολή Καλών Τεχνών, τηλ. 22890 25122, www.belvederehotel.com)

ANASTASIOS-SEVASTI

Στην πιο ήσυχη γωνιά της Χώρας, στην περιοχή της Σχολής Καλών Τεχνών, βρίσκεται το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Anastasios-Sevasti. Διακρίνεται για το εξαιρετικό design των 40 δωματίων του, καθένα από τα οποία είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ξεκάθαρη αίσθηση ελληνικής φιλοξενίας και πολλές επιλογές διασκέδασης για όλους τους επισκέπτες. Στη διάθεσή σας έχετε γυμναστήριο, sauna, πισίνα, pool bar, αίθουσα τηλεόρασης και το εστιατόριο Kynthos.
(Περιοχή Σχολή Καλών Τεχνών, Χώρα, τηλ. 22890 23550, www.anastasios-sevasti-hotel.com)

MYKONIAN MARE THE ART RESORT N’ SPA
Ταξιδευτές από την Ελλάδα, το Ντουμπάι, τη Ρωσία και την Αμερική «προσγειώνονται» σε ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι, στο πάλλευκο Mykonian Mare, μόλις 200 μ. από την παραλία του Αγίου Στεφάνου. Ο αρχιτέκτονας Άγγελος Αγγελόπουλος έβαλε τη σφραγίδα του στα ντιζαϊνάτα δωμάτια, τοποθετώντας τα κρεβάτια στο κέντρο έτσι ώστε να «βλέπουν»… θάλασσα, αλλά και στους minimal εσωτερικούς χώρους. Επισκεφθείτε το Spa by Valmont και κάντε δώρο στον εαυτό σας περιποιήσεις προσώπου και σώματος. Για το δείπνο σας επιλέξτε το restaurant Locaya, το οποίο λειτουργεί υπό την επίβλεψη του σεφ Σταμάτη Διάκου, και γευτείτε gourmet πιάτα.
(Άγιος Στέφανος, τηλ. 22890 22953, www.mykonianmarehotel.com)

ROCABELLA MYKONOS ART HOTEL

«Αδελφάκι» του ομώνυμου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, το Rocabella Mykonos Art αγναντεύει πανοραμικά την παραλία του Αγίου Στεφάνου. Η αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη αποδεικνύεται έμπρακτα με τις συχνές εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ, όπως επίσης με τα έργα τέχνης και τους πίνακες που «στολίζουν» τα δωμάτια. Στο… so artistic σκηνικό «συνυπάρχουν» ένα υπερσύγχρονο spa, ένα εστιατόριο petite carte (περιορισμένο μενού), μία boutique με γυναικεία ρούχα και είδη δώρων, καθώς και ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για Α.Μ.Ε.Α. Οι τιμές του είναι πολύ προσιτές.
(Άγιος Στέφανος, τηλ. 22890 28930-1, www.rocabella-resorts.com)

AMAZING VIEW HOTEL
Λίγο πριν την παραλία του Αγίου Στεφάνου, στρίψτε αριστερά προς τον ομώνυμο οικισμό. Μετά από έναν μικρό, ανηφορικό δρόμο θα φτάσετε στην «πηγή» της καλοκαιρινής ραστώνης. Amazing View. όνομα και πράγμα, σε προνομιακή θέση, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων και των σουιτών έχουν επιμεληθεί η κεραμίστρια Ειρήνη Ζουγανέλη και η διακοσμήτρια Μαρία Ζουγανέλη, δημιουργώντας ένα απόλυτα οικείο περιβάλλον.
(Άγιος Στέφανος, τηλ. 22890 22053, www.amazingviewhotel.com)

ANATOLIA HOTEL

Πράξη πρώτη. προσεγγίζετε την Άνω Μερά και το ξενοδοχείο Anatolia, σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής. Πράξη δεύτερη. στη reception σάς υποδέχονται με χαμόγελο και καλή διάθεση. Το ταξίδι στον κόσμο των απολαύσεων ξεκινά. Η τρίτη πράξη παίζεται στα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, όπου το καλαίσθητο decor δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για ξεκούραση. Εσείς καθορίζετε τις υπόλοιπες σκηνές των διακοπών σας… Μπορεί να εκτυλίσσονται στο χώρο της πισίνας, στη σάουνα και το υδρομασάζ, στο εστιατόριο ή το bar, κλείνοντας τη βραδιά σας… θεατρικά!
(Άνω Μερά, τηλ. 22890 71906-7, www.hotelanatolia.gr)

ΑΝΙΧΙ
Στην πασίγνωστη παραλία του Ορνού, λίγα μέτρα από την αμμουδιά, το Anixi Hotel θα γίνει το σημείο αναφοράς κατά τη διαμονή σας στη Μύκονο. Το εκτυφλωτικό λευκό και το αιγαιοπελαγίτικο μπλε κυριαρχούν στους λιθόκτιστους εξωτερικούς τοίχους, θυμίζοντας έντονα την παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Κατά την άφιξή σας στο ανακαινισμένο κτήριο του ξενοδοχείου, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 18 δωματίων, 10 studios και μίας σουίτας.
(Ορνός, τηλ. 22890 23561, 28577, www.mha.gr)

BEST WESTERN DIONYSOS HOTEL

Μόλις 50 μ. από την πλαζ του Ορνού, το Dionysos Hotel, μέλος της μεγάλης, διεθνούς αλυσίδας Best Western, απευθύνεται σε όσους έχουν στο πρόγραμμά τους κοντινές εκδρομές και ενασχόληση με θαλάσσια σπορ. Πάντα φιλικό, το προσωπικό του θα σας ξεναγήσει στους χώρους και θα σας «φυλάξει» μια θέση στην υπέροχη πισίνα και το pool bar. Μη σας φανεί περίεργο εάν στη διπλανή σεζλόνγκ δείτε διάσημους stars, καθώς πολλοί επώνυμοι προτιμούν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
(Ορνός, τηλ. 22890 23313, 27220-2, www.dionysoshotel.com)

KIVOTOS CLUB HOTEL DELUXE

Ένα ατέλειωτο κυνήγι θησαυρού ξεκινά τη στιγμή που περνάτε την πύλη του Boutique Hotel Kivotos… Μωσαϊκά, γλυπτά και τοιχογραφίες επώνυμων καλλιτεχνών, αυθεντικές αντίκες και σύγχρονα έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη βάζουν τη δική τους σφραγίδα. Αφουγκραστείτε την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του pool bar Cafe del Mar, απολαμβάνοντας ένα από τα πολύχρωμα cocktails του φημισμένου barman Chris How. Το πρωινό «πλημμυρίζει» από την ευωδιά που αναδίδουν οι φρεσκοψημένες πίτες, ενώ στο a la carte εστιατόριο La Meduse, με επικεφαλής τον σεφ Κοσμά Σφαέλο, ξεκινούν οι gourmet περιπλανήσεις σας.
(Ορνός, τηλ. 22890 24094, www.kivotosclubhotel.com)

SANTA MARINA RESORT & VILLAS

Το Santa Marina Resort & Villas είναι ένα πραγματικό κόσμημα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Χτισμένο σε ιδιωτική χερσόνησο, πλαισιώνεται από κήπους που καταλήγουν σχεδόν στη θάλασσα και χαίρει πανοραμικής θέας στον κόλπο του Ορνού. Γευματίστε στο open air Marine Club, δοκιμάζοντας πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το πλήρως ανακαινισμένο Lotus Spa, το οποίο διαθέτει και δωμάτια μασάζ ενός ή δύο ατόμων, υδρομασάζ, αίθουσες ομορφιάς και περιποίησης προσώπου, hammam, σάουνα και relax room.
(Ορνός, τηλ. 22890 23220, www.santa-marina.gr)

EN LEFKO HOTEL
«Γαντζωμένες» σε ένα βράχο στην Αλεόμανδρα του Ορνού και σε απόσταση 3,5 χλμ. από τη Χώρα, ξεπροβάλλουν οι πολυτελείς σουίτες του En Lefko. Prive αυτοκίνητα αναλαμβάνουν να σας μεταφέρουν από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο της Μυκόνου σε αυτό τον επίγειο παράδεισο. Για τη συνέχεια; Ευρύχωρες, ανεξάρτητες κατοικίες με θέα στην full of energy Δήλο, εμπνευσμένες από την ήρεμη ατμόσφαιρα του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, θα «στεγάσουν» τα πιο όμορφα καλοκαιρινά σας όνειρα. Βουτήξτε στην πισίνα, απολαύστε ρομαντικές στιγμές στο jacuzzi και δροσιστείτε με ένα cocktail στο pool bar.
(Αλεόμανδρα Ορνού, τηλ. 22890 26814, 26817, www.enlefko.com.gr)

APOLLONIA RESORT
Ακριβώς απέναντι από το μικρό λιμανάκι του Αϊ Γιάννη και δίπλα στην ομώνυμη ακρογιαλιά με θέα στο ιερό νησί της Δήλου, το Apollonia Resort θα σας εντυπωσιάσει. Σάουνα, hammam και υδρομασάζ στις σουίτες, αλλά και jacuzzi σε ιδιωτική βεράντα στα deluxe δωμάτια είναι οι παροχές. Όσο για το φαγητό; Αν προτιμάτε τη μεσογειακή κουζίνα επιλέξτε το εστιατόριο Kynthos, ενώ αν η όρεξή σας «απαιτεί» ελληνικά πιάτα, δειπνήστε στον εξωτερικό χώρο του Pergola. Οι fans του sushi κλείστε χωρίς δεύτερη σκέψη τραπέζι στο Sushi Moments.
(Άγιος Ιωάννης, τηλ. 22890 27890-5, www.apollonia-resort.gr)

MYKONOS PALACE BEACH HOTEL
Χτισμένο μπροστά στην παραλία του Πλατύ Γιαλού, το Mykonos Palace Beach Hotel «επιβάλλει» watersports και παιχνίδια στην αμμουδιά. Θα φτάσετε εκεί, αν όχι με δικό σας όχημα, με το λεωφορείο του ξενοδοχείου από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι. Πιείτε τον απογευματινό σας καφέ… by the pool, σε ένα χώρο που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου, μέχρι το σκηνικό να «βαφτεί» στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Η μαγευτική αυτή εικόνα συμπληρώνεται από τις πολυτελέστατες σουίτες και το εξαιρετικό εστιατόριο.
(Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22890 22118, www.mykonospalace.com)

MYCONIAN COLLECTION
Στον κόσμο του Myconian Collection, μια συλλογή θερέτρων και υπερπολυτελών ξενοδοχείων, το Myconian Collection σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πρότυπα καταλύματα διαμονής. Δύο από αυτά, τα Royal Myconian Resort & Thalasso Spa Center 5* (τηλ. 22890 72000) και Myconian Imperial Resort & Thalasso Spa Center 5* (τηλ. 22890 79500), βρίσκονται στην παραλία της Ελιάς και αποτελούν μοναδικό στολίδι για το νησί. Σημαντικό λόγο για να τα επισκεφθεί κάποιος αποτελούν τα Τhalasso Spa Center τους, με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, αλλά και οι μοναδικές υπηρεσίες και θεραπείες ομορφιάς που παρέχονται ακόμη και στη σουίτα σας. Τη λίστα συμπληρώνει το boutique hotel The Myconian Ambassador Hotel & Thalasso Spa Center 5* (τηλ. 22890 24166) στον Πλατύ Γιαλό αλλά και τα γνωστά ως Myconian K Hotels (τηλ. 22890 23415), Κοχύλι, Κοράλι, Κύμα και Καλυψώ, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών από τη Χώρα της Μυκόνου και αποδεικνύουν στην πράξη πως η πολυτέλεια δεν συνεπάγεται υψηλές τιμές.
(www.myconiancollection.gr)

ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ

GUZEL
Το όνομα του γνωστού club που μονοπωλεί τις νύχτες στο Γιαλό σημαίνει «όμορφο» στα τούρκικα. To Guzel παραμένει στο γνωστό σημείο, στο πρώην 9 Μούσες, παρασύροντας τα πλήθη σε all night clubbing! Στα decks βρίσκεται ο Γιώργος Σερέτης, παίζοντας mainstream ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Όσο η νύχτα προχωρά, η μουσική δυναμώνει και δροσερά cocktails σερβίρονται στο bar από την Έλλη, την Αλέκα και τον Κωνσταντίνο! Το ξημέρωμα θα σας βρει στο πεζουλάκι, να χαζεύετε την ανατολή.
(Γιαλός, τηλ. κρατήσεων: 6942 400897, 6977 237111)

DESTIJL

Η ομάδα του Destijl (Νίκος Μπιούρ, Γιώργος Ρούσσος) αφήνει το στίγμα της στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου. Δύσκολα θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα θετικά vibes που εκπέμπει ο χώρος, με τη μουσική να έχει τον πρώτο λόγο: mainstream και lounge, με αποκορύφωμα τα ελληνικά κομμάτια για χορό και αστείρευτο κέφι μέχρι το πρωί. Επώνυμοι, celebrities, μοντέλα, πολιτικοί και αμετανόητοι clubbers δίνουν ραντεβού εκεί στις 22:30 και δεν φεύγουν αν δεν… ξημερώσει! Για πιο prive καταστάσεις επιλέξτε τον διακριτικό, υπερυψωμένο, κατακόκκινο χώρο με τους χαμηλούς πολυελαίους και τα τέσσερα μεγάλα κρεβάτια. Αν θέλετε μια συμβουλή, φροντίστε να κάνετε εγκαίρως κράτηση!
(Ματογιάννη 1, Χώρα, κιν. 6944 654019, 6932 248140)

JOY
Το ένα και μοναδικό τραπέζι του στην είσοδο είναι το καλύτερο σημείο για να χαζέψετε την περαντζάδα, αν βέβαια δεν κάθεται ήδη κάποιος από τους εκλεκτούς φίλους του Mike, του ιδιοκτήτη! Ανοιχτό χειμώνα-καλοκαίρι, «προτιμά» τους mainstream ήχους, ενώ δείχνει να «συμπαθεί» αρκετά και την ελληνική μουσική. Εδώ θα πιείτε κατ’ αποκλειστικότητα αυθεντικό Bellini!
(Ματογιάννι, Χώρα, τηλ. 22890 24114)

REMEZZO
Σήμα κατατεθέν της νυχτερινής διασκέδασης του νησιού εδώ και σχεδόν μισό αιώνα! O decorateur Άγγελος Φελουτζής θέλησε ν’ αναβιώσει την αίγλη των ’70s, «εναρμονίζοντας» το εσωτερικό του Remezzo με τα λευκά και μπλε χρώματα της Μυκόνου. Στην πόρτα σάς περιμένει ο Θοδωρής. Για τραπέζι, πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. Απέναντι, το Remezzaki άλλαξε όνομα κι έγινε Cigar Bar, κρατώντας σας συντροφιά από το απόγευμα με cocktails, σαμπάνια και πούρα εξαιρετικής ποιότητας, με φόντο το ηλιοβασίλεμα.
(Χώρα, τηλ. κρατήσεων 6942 400897, 6977 252000)

SPACE
Το γνωστό dance club στη Λάκκα γράφει εδώ και 10 χρόνια τη δική του ιστορία. Ο υπότιτλος Mykonos Xperience είναι ενδεικτικός τού τι θα επακολουθήσει αφού περάσετε τις πύλες του. Πρωτότυπο decor, εντυπωσιακά οπτικά εφέ, απίστευτη ενέργεια και κάθε βράδυ διαφορετική, μοναδική ατμόσφαιρα, με απερίγραπτα πάρτι και χορευτικά shows να προκαλούν ενθουσιασμό στους θαμώνες, κερδίζοντας χιλιάδες fans. Είναι το μοναδικό club που κάνει world tour κάθε χρόνο, με τους resident djs του να παίζουν μουσική σε 40 πόλεις του κόσμου, όπως το Σίδνεϋ, η Μελβούρνη, η Ζυρίχη, το Μόναχο και το Λας Βέγκας.
(Πλατεία Λάκκας, Χώρα, τηλ. 22890 24100)

CAVO PARADISO

Το απόλυτο dance club της Μυκόνου στην παραλία Paradise ενδείκνυται για ξενύχτια μέχρι τελικής πτώσης! Το Cavo Paradiso φιλοξενεί στα decks του για μία ακόμη χρονιά την αφρόκρεμα των djs της παγκόσμιας dance σκηνής. Στη Λάκκα βρίσκεται η boutique του Cavo Paradiso, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστικά και ρούχα.
(Παραλία Paradise, τηλ. 22890 27205, 26124, www.cavoparadiso.gr)

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ

BLU BLU
Δώστε άτυπο ραντεβού με τους φίλους σας στον πολυχώρο Blu Blu. Περάστε ευχάριστες ώρες με επιτραπέζια παιχνίδια και καφέ στη lounge βεράντα με θέα το παλιό λιμάνι. Στην εσωτερική αίθουσα internet επιδοθείτε σε ατέλειωτο, ηλεκτρονικό σερφάρισμα λίγο πριν την πρώτη σας βουτιά. Αν πεινάσετε, ακριβώς δίπλα, το εστιατόριο Azzuro με τη μεσογειακή κουζίνα είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει μόνιμους θαμώνες του.
(Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, παλιό λιμάνι, Χώρα, τηλ. 22890 28711, www.cavoparadiso.gr)

ANIXI LOUNGE COFFΕE-BAR

Ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας καφέ στον πολύχρωμο, καλοκαιρινό χώρο του Anixi, ατενίζοντας την παραλία του Κόρφου. Το εσωτερικό κοσμούν οι υπέροχες τοιχογραφίες του Γερμανού καλλιτέχνη Wolfgang και συλλεκτικές φωτογραφίες από τη Μύκονο του περασμένου αιώνα. Το δημοφιλές στέκι φημίζεται και για τις μεσογειακές σπεσιαλιτέ του, που ετοιμάζονται με μεράκι και από αγνά υλικά. Σπιτικό μπιφτέκι, ολόφρεσκες σαλάτες, χορταστικό club sandwich και cheeseburger είναι μερικά από τα εδέσματα που προτιμούν οι πελάτες του.
(Εντός του εμπορικού κέντρου Anixi, Ορνός, τηλ. 22890 79295, www.aniximykonos.gr)

GOLA
«Gusto oltre l’appetito». Από τα αρχικά αυτής της φράσης, που σημαίνει «απόλαυση πέρα από την όρεξη», πήρε το όνομά του το Gola. Στο αμιγώς ιταλικό μενού συνδυάζονται υλικά (τυριά, αλλαντικά, λάδι, αυγοτάραχο) που έρχονται από τη γειτονική χώρα για να «προσγειωθούν» στο πιάτο σας, ενώ τα μαγικά χέρια του βραβευμένου με αστέρι Michelin executive σεφ Fabio Baldassare κάνουν το θαύμα τους! Εντυπωσιακή και η γκάμα των cocktails και Martinis που ετοιμάζει ο Ιταλός barman Oscar, αποκλειστικά γι’ αυτό το bar-restaurant. Το πάλλευκο σκηνικό στο φυσικό μπαλκόνι που αγναντεύει τη Δήλο σχεδιάστηκε από τους Μιλανέζους Caruzzo & Rancatti, διάσημοι -μεταξύ άλλων- για τις δουλειές τους σε boutiques του Ferre.
{Νέος Περιφερειακός, Δραφάκι (η είσοδος βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα Γερμανός), τηλ. 22890 23010, www.gola.gr}

BONATSA
Σταθερή αξία στον Πλατύ Γιαλό, το Bonatsa εντυπωσιάζει και φέτος με τις ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, αλλά και το άψογο service του. Το πρωί πιείτε ένα freddo στις ξύλινες, άνετες ξαπλώστρες μπροστά στο κύμα, όμως το μεσημεράκι περάστε στο χώρο του εστιατορίου για φρέσκο ψάρι και μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, τόσες ώστε κάθε μέρα να δοκιμάζετε και διαφορετική!
(Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22890 28048)

BOURAZZA
Αν και βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Χώρας, στα Τρία Πηγάδια, παραδόξως είναι ένα από τα πιο ήσυχα μέρη για φαγητό. Η δημιουργική διάθεση του σεφ διαφαίνεται σε κάθε σπεσιαλιτέ. Από τα ευφάνταστα ορεκτικά, όπως πουγκάκια με τυροβολιά Μυκόνου και σος μελιού, περάστε στα κυρίως πιάτα, επιλέγοντας κανελόνια με γαρίδες και σάλτσα φασκόμηλο ή φιλέτο σολομού με κρούστα σουσάμι και παπαρδέλες. Το δείπνο σας θα συνοδεύει ένα κρύο ποτήρι sangria… Αν εκ πεποιθήσεως αρνείστε να φάτε κρέας, να θυμάστε πως πάντα υπάρχει η επιλογή των χορτοφαγικών συνταγών.
(Εμπορικό Κέντρο Κουνενή, Τρία Πηγάδια, Χώρα, τηλ. 22890 22343)

APPALOOSA
Γευστικές προτάσεις από όλο τον κόσμο φιγουράρουν στον international κατάλογο του Appaloosa, εστιατόριο που εδώ και πάνω από 10 χρόνια δηλώνει δυναμικά «παρών» στο Γουμενιό της Μυκόνου. Μεξικάνικη παέγια και μπουρίτος, μαροκινό αρνάκι με κους κους και δαμάσκηνα, γαρίδες Μαδαγασκάρης και ιταλικά ζυμαρικά με ευφάνταστες σάλτσες είναι ενδεικτικές σπεσιαλιτέ που θα «γαργαλήσουν» τον ουρανίσκο σας. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και φιλική, με ήχους progressive και rock να συμπληρώνουν τον ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο με ethnic φιλοσοφία.
(Μαυρογένους 11, Γουμενιό, Χώρα, τηλ. 22890 27086)

LA ROSTICCERIA
Στο La Rosticceria, η μαγειρική ξεκινά από νωρίς το πρωί με γκράφε (μοιάζουν με τους λουκουμάδες), σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες, ατομικές πίτσες, frullato (milk shake με φρούτα) και ζεστό ψωμί. Τα πολύχρωμα καρό τραπεζάκια που παραπέμπουν σε ιταλική τρατορία μοιάζουν μικρά για να χωρέσουν τις δεκάδες νοστιμιές που ετοιμάζει ο σεφ Roberto. Μοσχαράκι με σάλτσα τόνου για ορεκτικό, σαλάτα με αβοκάντο, γκρέιπφρουτ και καπνιστό σολομό, σπιτικά ριγκατόνι, λιγκουίνι με κυδώνια και αυγοτάραχο, risotto και φυσικά pizza είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας.
(Δραφάκι, τηλ. 22890 28750)

ITHAKI
«Το μόνο κατεψυγμένο εδώ είναι ο πάγος!» μας λέει χαμογελώντας ο Λευτέρης Σικινιώτης, ο «Ψηλός». Πράγματι, στο restaurant Ιθάκη της Μυκόνου, στην παραλία του Ορνού, θα δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με το γαύρο, τη σαρδέλα και τα καλαμάρια να κατέχουν εξέχουσα θέση στον κατάλογο. Και ενώ το βλέμμα σας θα «αρμενίζει», χαθείτε στα μονοπάτια της γεύσης με τη σοκολατόπιτα και το μοναδικό carrot cake της Sharon.
(Ορνός, τηλ. 22890 28615)

LA CASA
Απολαύστε τα μεσογειακά πιάτα του La Casa, χαζεύοντας την περαντζάδα της οδού Ματογιάννη. Τα μεγαλύτερα ατού αυτού του εστιατορίου δεν είναι άλλα από την προσεγμένη διακόσμηση «εξ Ιταλίας» και τη φιλική ατμόσφαιρα. Ο χώρος μετατρέπεται σε piano bar κάθε Σάββατο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γευθείτε τις εξαιρετικές σπεσιαλιτέ. Απεναντίας, θα τις συνοδεύσετε με το κρασί της αρεσκείας σας, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία, και θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε με live μουσική!
(Ματογιάννη 8, Χώρα, τηλ. 22890 24994)

UNO CON CARNE
Πολύ κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Παναχράντου στη Χώρα, ήρθε να προστεθεί στον γαστρονομικό χάρτη της Μυκόνου. Το Uno con Carne με τη lounge ατμόσφαιρα είναι ένα αυθεντικό steak house και ταυτόχρονα ένα από τα ωραιότερα bars του νησιού. Εδώ θα δοκιμάσετε μόνο αργεντίνικα κρεατικά, μαγειρεμένα από τους τρεις πολυτάλαντους σεφ Κάρλος, Ντιέγκο και Μικέλε. Κοιτάζοντας γύρω σας, θα δείτε να παρελαύνει όλη η αφρόκρεμα του εγχώριου και διεθνούς jet set.
(Πανάχρα, Χώρα, τηλ. 22890 24020, www.unoconcarne.gr)

CASA DI GIORGIO

Σε ένα από το ομορφότερα σημεία της Μυκόνου, πίσω από την καθολική εκκλησία, οι Ιταλοί μάγειρες του Casa di Giorgio, Νίνο, Μίμο και Μάριο, βάζουν όλη τους την τέχνη και δημιουργούν αυθεντικές σπεσιαλιτέ της γειτονικής χώρας. Αχνιστές πίτσες με λεπτή ζύμη, ολόφρεσκες pasta σε δεκάδες συνδυασμούς, πιάτα με θαλασσινά και δροσερές σαλάτες θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο την ντόπια κουζίνα.
(Μητροπόλεως 1, Χώρα, κιν. 6932 561998)

ΚΑΔΕΝΑ
Επειδή είναι σίγουρο πως θα αποπροσανατολιστείτε στο λαβύρινθο που δημιουργούν τα σοκάκια της Χώρας, βάλτε στόχο το Γιαλό. Κάντε μια στάση στο παραλιακό cafe-restaurant Καδένα, το οποίο προσφέρει πρωινό και καφέ το πρωί, ενώ μετά τις 19:00 αποτελεί meeting point για φαγητό. Εδώ θα δοκιμάσετε μοστράκια (μικροί ντάκοι με ταραμοσαλάτα και μαριναρισμένο γαύρο), μύδια marinere, σαλάτα με αχλάδι, ρόκα και παρμεζάνα αλλά και κοτόπουλο με πορτοκάλι. Από τα γλυκά, την παράσταση κλέβουν το σπιτικό cheesecake και η μηλόπιτα με παγωτό.
(Γιαλός, Χώρα, τηλ. 22890 29290, www.kadena.gr)

ELIA
Θα αισθανθείτε πραγματικά τυχεροί, όταν γνωρίσετε τις μεσογειακές γεύσεις του beach bar-restaurant Elia στην ομώνυμη, κοσμοπολίτικη παραλία της Μυκόνου, 2 χλμ. από το χωριό της Άνω Μεράς. Πάρτε δυνάμεις με ένα εξαιρετικό πρωινό, ενώ όσο η θερμοκρασία θ’ ανεβαίνει, θα σβήνετε τη δίψα σας με φρεσκοστυμμένους χυμούς. Σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό πλάι στο κύμα, δοκιμάστε special ζυμαρικά, φρέσκα ψάρια, λαχταριστές αστακομακαρονάδες και όποιο άλλο «μαγικό» πιάτο σάς προτείνει ο σεφ. Το τέλος της ημέρας θα σας βρει καθισμένους στο pool bar να αγναντεύετε το ηλιοβασίλεμα, με ένα δροσερό cocktail ανά χείρας.
(Παραλία Ελιάς, τηλ. 22890 71204, www.mykonoselia.com)

AGLIO Ε OLIO
Αυθεντική ιταλική τρατορία με minimal design στην καρδιά της Λάκκας, 50 μ. από την αφετηρία των λεωφορείων. Με το «κλασικό» όνομα Aglio e Olio (δηλ. σκόρδο και λάδι), εντυπωσιάζει με την απλότητα, τις ποιοτικές γεύσεις και το άψογο service του. Ανάμεσα στις δεκάδες ντελικάτες σπεσιαλιτέ που επιμελείται ο σεφ Κωνσταντίνος Μάρκος ξεχωρίζουν οι ταλιατέλες ολικής αλέσεως, τα νιόκι, τα χειροποίητα ραβιόλια με πάπια, η ομώνυμη Aglio e Olio πίτσα και η πρωτότυπη… πίτσα Dolce, με Nutella, αμύγδαλα και καρύδια!
(Λάκκα, Χώρα, τηλ. 22890 23702)

PASSAGGIO
Αν αυτό που επιθυμείτε είναι ένα καλό δείπνο με ολίγη… περαντζάδα, κατευθυνθείτε στην Πλατεία Γουμενιού. Με κατάλογο που συμπεριλαμβάνει 5 ριζότο, 5 σπαγγέτι, φιλέτα, φρέσκα ψάρια και σαλάτες, το Passaggio σάς βγάζει από τη δύσκολη θέση της επιλογής. Η υψηλή ποιότητα και το όμορφο decor σε γαλάζιο, μπεζ και λευκό φόντο «συνωμοτούν» υπέρ της δικής σας ευχαρίστησης.
(Πλατεία Γουμενιού, Χώρα, τηλ. 22890 26691)

SOULATSO
Για αυθεντικές συνταγές που «θυμίζουν» Ιταλία, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Soulatso, στη διασταύρωση Ορνού-Αϊ Γιάννη. Στο ισόγειο, έναν προσεγμένο χώρο με την υπογραφή της Κατερίνας Ζωγράφου στη διακόσμηση, τις βενετσιάνικες μάσκες και τους ζωγραφικούς πίνακες, σερβίρονται εκλεκτά πιάτα. Στην ανοιχτή βεράντα το σκηνικό αλλάζει και η εικόνα της παραλίας του Κόρφου τραβά την προσοχή. Σπεσιαλιτέ τα σκαλοπίνια με δαμάσκηνο και οι γαρίδες με σαμπούκα, ενώ για επιδόρπιο το σουφλέ σοκολάτας ικανοποιεί κάθε… επιρρεπή στα γλυκά πελάτη!
(Ορνός, τηλ. 22890 26890)

BAHIA BLANCA
Δεύτερος χρόνος λειτουργίας στο Καλό Λιβάδι για το beach restaurant Bahia Blanca, το οποίο από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των κοσμικών. Πρόκειται για ένα ιδανικό all day fun περιβάλλον με μεγάλους και άνετους χώρους, τις δικές του ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία. Κάθε απόγευμα, η lounge και mainstream μουσική σε συνδυασμό με τα δροσερά cocktails στο bar απογειώνουν τη διασκέδαση. Η δημιουργική κουζίνα κερδίζει τις εντυπώσεις με ελληνικές και μεσογειακές συνταγές: φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και baby χταποδάκια, αχινοσαλάτα, γιουβέτσι με καραβίδες και για γλυκό… banofee new style.
(Καλό Λιβάδι, τηλ. 22890 71011)

ΤΟ ΜΑ’ΕΡΕΙΟ
Μετά τα ψώνια στο Ματογιάννι, έρχεται η ώρα για ένα τυπικό, παραδοσιακό γεύμα. Στο γραφικό δρομάκι, γνωστό και ως σοκάκι της Alpha Bank, το Μα’ερειό με τα λιγοστά τραπεζάκια στο εξωτερικό και τον μικρό, εσωτερικό χώρο αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό γευστικών πειραματισμών. Εδώ θα δοκιμάσετε τους φημισμένους κεφτέδες της μαμάς Ασημίνας αλλά και πολλά ιδιαίτερα, σπιτικά πιάτα από μυκονιάτικα προϊόντα, όπως άγρια χόρτα, κοπανιστή, ξινότυρο και λουκάνικο.
(Καλογερά 16, Χώρα, τηλ. 22890 28825)

BLUE GINGER
Δραπετεύστε από το κέντρο της Χώρας και «προσγειωθείτε» σε μία από τις πιο όμορφες βεράντες της Μυκόνου, το Blue Ginger. Θα το βρείτε στον περιφερειακό, απέναντι από το ξενοδοχείο Ερμής, όπου θα ξεναγηθείτε στη μαγειρική της Ταϊλάνδης, της Κίνας και της Ιαπωνίας. Ξεκινήστε τη γαστρονομική σας περιπέτεια δοκιμάζοντας ταϊλανδέζικο κάρυ, πάπια Πεκίνου, γιαπωνέζικο sushi και tempura. Μια καλή ιδέα είναι να έρθετε από νωρίς, όχι μόνο για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα, αλλά και γιατί από τις 19:30 έως τις 20:00 είναι happy hour, με τις τιμές των cocktails να… πέφτουν, όπως ακριβώς και ο ήλιος.
(Αργύραινα, τηλ. 22890 27602, www.blueginger.gr)

FATO A MANO
Αν η όρεξή σας ζητάει κάτι διαφορετικό, εμπιστευθείτε το restaurant Fato a Mano δίπλα στο θερινό σινεμά Μαντώ, στην Πλατεία Μελετοπούλου. Πάρτε θέση κάτω από την τέντα και παραγγείλτε ό,τι ποθεί η ψυχή σας: χειροποίητα ζυμαρικά, ζουμερά φιλέτα, πράσινες σαλάτες και για γλυκό το υπέροχο γαλακτομπούρεκο και την ανεπανάληπτη μους λεμόνι. Όσο η νύχτα θα προχωρά, lounge ήχοι και βραζιλιάνικες μουσικές θα «ανεβάσουν» τη διάθεσή σας.
(Πλατεία Μελετοπούλου, περιοχή Λίμνης, Χώρα, τηλ. 22890 26256, www.fatoamano.gr)

AVRA

Κήπος ή μπαλκόνι; Εσείς αποφασίζετε. Όπου κι αν καθίσετε στο γνωστό εστιατόριο Avra το οποίο λειτουργεί εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ικανοποιήσετε κάθε γαστριμαργική σας επιθυμία. Στο τραπέζι σας θα καταφθάσουν κοτόπουλο τυλιχτάρι (γεμιστό με τυρί, λαχανικά και βερίκοκα) αλλά και το σπέσιαλ ριζότο με μοσχάρι, κοτόπουλο, γαρίδες, μπαμπού και τζίντζερ. Αν είστε δύο, η oversized σαλάτα Avra με το μυστικό dressing και θα σας χορτάσει και θα σας ενθουσιάσει!
(Καλογερά 10, Χώρα, τηλ. 22890 22298, www.avra-mykonos.com)

NAUTILUS
Κεντρική τοποθεσία, λαχταριστά φαγητά και άψογο service αποτελούν τα τρία δυνατά χαρτιά του Nautilus. Μόλις 50 μ. από το σημείο, όπου η οδός Ματογιάννη συναντά την Καλογερά, θα συναντήσετε έναν προσεγμένο χώρο που διαθέτει μικρό αριθμό τραπεζιών στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη βεράντα να αποτελεί το «μήλον της έριδος». Σπεσιαλιτέ είναι το φιλέτο μόσχου με αστακοκαραβίδα, το μαριναρισμένο κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και τζίντζερ, καθώς και οι φρέσκες σαλάτες.
(Καλογερά 6, Άγ. Σαράντα, τηλ. 22890 27100)

KOSTANTIS
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε στο beach restaurant Kostantis στην παραλία του Ορνού. Ο πιο εντυπωσιακός, όμως, είναι να κάνετε δυναμική εμφάνιση από θαλάσσης, με το ιδιωτικό σας γιότ. Θα συμφωνήσετε ότι η καλύτερη ώρα για χαλάρωση είναι το μεσημέρι, όταν οι djs παίζουν latin και lounge μουσική, ενώ τα βράδια, όταν οι γεύσεις παίρνουν τη σκυτάλη, τα τραπέζια βρίθουν από υπέροχες νοστιμιές, όπως τα κεφτεδάκια της Δήμητρας και η αστακομακαρονάδα.
(Ορνός, τηλ. 22890 22837)

LA LUNA
Το φιλικό περιβάλλον και το γευστικότατο μεσογειακό μενού θα σας κάνουν να επισκέπτεστε το beach restaurant La Luna ξανά και ξανά. Μετά το μπάνιο σας στα καταγάλανα και καθαρά νερά της Λιάς, μπορείτε να δοκιμάσετε αστακομακαρονάδα, σαλάχι, κακαβιά, καραβίδες αλλά και φρέσκα λαχανικά κατευθείαν από τον ιδιόκτητο κήπο έκτασης 8,5 στρεμμάτων!
(Λιά, τηλ. 22890 72150)

ΑΝΕΠΛΩΡΑ
Χτισμένο ανάμεσα σε δύο από τις πιο όμορφες νότιες πλαζ του νησιού, τον Καλαφάτη και την Αγία Άννα, το Ανέπλωρα θα σας ενθουσιάσει! Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί με φρέσκους χυμούς, παγωτά και γλυκά, «τεμπελιάστε» στη μεγάλη βεράντα και προετοιμαστείτε για το πρώτο μπάνιο της ημέρας. Το μεσημεράκι, επιστρέψτε για να γευθείτε νόστιμους, θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκα ψάρια αλλά και κρεατικά, τα οποία θα συνοδεύσετε με ένα καραφάκι ούζο ή ένα ποτήρι καλό κρασί.
(Καλαφάτης, τηλ. 22890 72470)

ΑΙΓΛΗ

Ανοίγοντας το χάρτη της Χώρας μπροστά σε ένα από τα διασημότερα και κλασικά cafe-bars της Μυκόνου και προσπαθώντας να προσανατολιστώ, άκουσα να μου φωνάζουν «You are in the center of Mykonos!» Ανοιχτά από το πρωί για καφέ έως αργά το βράδυ για ποτό και χορό μέχρι τελικής πτώσεως, η Αίγλη στα Τρία Πηγάδια αποτελεί σταθερή αξία και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις πολλών επισκεπτών, αφού τα τραπέζια της δίνουν το έναυσμα για κουβεντούλα και χάζι στους περαστικούς, επώνυμους και ανώνυμους.
(Τρία Πηγάδια, Χώρα, τηλ. 22890 25440)

THE WHITE BAR
Για να ξεκινήσει ιδανικά η νυχτερινή σας έξοδος, κατευθυνθείτε προς το Ματογιάννι και το The White Bar. Lounge ατμόσφαιρα και minimal διακόσμηση, με το λευκό χρώμα να έχει «δανειστεί» αυτό του ασβέστη από τα σοκάκια της Μυκόνου. Όταν τα φώτα χαμηλώσουν και τα απολαυστικά cocktails με τζίντζερ σερβιριστούν στο τραπέζι σας, τσουγκρίστε τα ποτήρια και… στην υγειά σας!
(Ματογιάννη, Χώρα, τηλ. 22890 22217)

AROMA
Στο «τρίγωνο»… της αφρόκρεμας, το Aroma αποτελεί θεσμό εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Πρόκειται για κλασικό παρατηρητήριο, αφού κατέχει στρατηγική θέση, στο κέντρο της Χώρας. Λειτουργεί από το πρωί για super δυνατά mini γεύματα, μέχρι αργά το βράδυ με φοβερά cocktails και freestyle μουσικές επιλογές.
Ανδρονίκου και Ενόπλων Δυνάμεων, Χώρα
Τηλ. 22890 27148

GALLERAKI

Τα 20 κεράκια σβήνει φέτος το Galleraki, εμβληματικό cocktail-bar της Μικρής Βενετίας. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, θα δείτε πολλά σημειωματάρια να ανοιγοκλείνουν για να κρατήσουν τις πιο ρομαντικές σκέψεις, πολλά φλας να αναβοσβήνουν και ακόμη περισσότερα χειροκροτήματα λίγο πριν από τη δύση. Εκεί θα δοκιμάσετε και το Κατερινάκι, το διάσημο cocktail με τη μυστική συνταγή, που έχει ξετρελάνει Έλληνες και ξένους. Στο Galleraki upstairs, ένας μεγαλύτερος χώρος διατίθεται για prive πάρτι κατόπιν συνεννόησης.
(Μικρή Βενετία, Χώρα, τηλ. 22890 27188, www.galleraki.com)

COO

Μεγάλη η φαντασία των σεφ του Coo. Τα ηνία στο εξαιρετικό sushi bar κρατά ο Γιαπωνέζος σεφ Take, ενώ στα γλυκά τις συνταγές υπογράφει ο Γάλλος Laurent Clouzelaud. Στο πιο must to be seen σημείο του νησιού, στα Τρία Πηγάδια, το μοδάτο bar-restaurant έχει να μας προτείνει κάτι καινούριο φέτος. Από Πέμπτη έως και Κυριακή, σε after dinner hours με karaoke και live εμφανίσεις από την Εύα. Προνοήστε για κράτηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.
(Ματογιάννη, Τρία Πηγάδια, Χώρα, τηλ. 22890 24380)

KAZARMA
Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, η ιστορική ταβέρνα διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της. Από το πλούσιο μενού, επιλέξτε μπιφτέκι γαλοπούλας, μοστράκια, vegetarian club sandwich, φρέσκα ψάρια, καθώς και οκτώ είδη μακαρονάδας, ενώ χαζεύετε τα ψαροκάικα. Μην προσπαθήσετε να αντισταθείτε στην πρόταση για γλυκό: μηλόπιτα, κανταΐφι και το φημισμένο cheesecake θα σας ενθουσιάσουν.
(Γιαλός, Χώρα, τηλ. 22890 28256)

CAMARES

Καταλαβαίνεις ότι πλησιάζεις στις Camares, όταν αρχίζει να σε φυσάει το αεράκι από το Γιαλό. Διαλέξτε ένα από τα τραπεζάκια και αφήστε την αύρα να σας δροσίσει. Ο σεφ δίνει έμφαση στα θαλασσινά, προσφέροντας τα καλύτερα πιάτα της Μεσογείου συνοδεία εκλεκτών γαλλικών κρασιών αλλά και του λευκού οίνου Καμάρες του Νίκου Λαζαρίδη. Μετά τα μεσάνυχτα το σκηνικό αλλάζει, η μουσική «ζωντανεύει» και το μαγαζί μετατρέπεται σε club, με τις ελληνικές και ξένες επιτυχίες να ανεβάζουν το κέφι στα ύψη.
(Πλατεία Μαντούς Μαυρογένους, Γιαλός, Χώρα, τηλ. 22890 28570)

NAMMOS

Εκεί που σκάει το κύμα, στην κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς, βρίσκεται το Nammos. Καθιερώνοντας έναν νέο τρόπο διασκέδασης, μπάνιο από το πρωί, μεζεδάκια και ποτό στην παραλία λίγο αργότερα, φαγητό στα τραπεζάκια του εστιατορίου το απόγευμα και μέχρι να πέσει ο ήλιος… χορός, διασκέδαση και αλκοόλ.
Συμβουλή: φροντίστε να κάνετε κράτηση για ξαπλώστρα τουλάχιστον ένα μήνα πριν την άφιξή σας στο νησί των ανέμων.
(Ψαρού, τηλ. 22890 22440)

SOL Y MAR
Ήλιος και θάλασσα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές; Στους αναπαυτικούς καναπέδες ή στις ξύλινες ξαπλώστρες του beach bar Sol y Mar, στο Καλό Λιβάδι, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, φρέσκους χυμούς, καταπληκτικά mojitos και strawberry daiquiris αλλά και γευστικά sandwiches. Στο restaurant, κάτω από τη σκιά μιας εξωτικής πέργκολας, σερβίρονται σπεσιαλιτέ μεσογειακής κουζίνας με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών. Το απόγευμα τα beats ανεβαίνουν, η ατμόσφαιρα αλλάζει και το πάρτι… ξεκινά.
(Καλό Λιβάδι, τηλ. 22890 71745, www.solymar.gr)

INTERNI
Δέκατη χρονιά στη Μύκονο για το Interni, μία από τις ωραιότερες αυλές των Κυκλάδων, με εντυπωσιακή κουζίνα και υπέροχα, δροσερά cocktails. Ο χώρος είναι διακοσμημένος από την Ιταλίδα Paola Navone, ενώ το μενού με τις μεσογειακές γεύσεις επιμελείται η σεφ Ειρήνη Ψωμά. Δοκιμάστε μαριναρισμένο σολομό με ριζότο γαρίδας και τελειώστε τη βραδιά σας με ένα εξωτικό Mojito Mango.
(Στενό Μαλαματένιας, Ματογιάννι, τηλ. 22890 26333, 26382)

DA STEFANO
Φρέσκα ψάρια, λαχταριστά θαλασσινά, υπέροχη αστακομακαρονάδα, «φρούτα της θάλασσας», μυκονιάτικα λαχανικά… Στην ταβέρνα Da Stefano, η οποία βρίσκεται λίγο πριν το Cavo Paradiso, όλες οι επιλογές είναι super! O ιδιοκτήτης Στέφανος Τζιβάνης, που εγκατέλειψε την Αθήνα και την επιτυχημένη καριέρα του ως σχεδιαστής μόδας, με εφόδιο την πολυετή εμπειρία του στο ψαροντούφεκο, σας υποδέχεται για να σας προσφέρει τα καλύτερα εδέσματα.
(Παραλία Paradise, τηλ. 22890 26052)

CAR & YACHT RENTALS

QUATTRO RENT A CAR
Η ενοικίαση ενός ευέλικτου μεταφορικού μέσου είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να μετακινηθείτε στο νησί της Μυκόνου. Το Quattro Rent A Car στον Τούρλο διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (Chrysler Matiz, Hyundai Atos, Fiat Punto, Hyundai Accent, Suzuki Samurai 4×4, Suzuki Jimny, Suzuki Vitara, Fiat Multipla, Fiat Scuda και Smart), με τιμές που ξεκινούν από €55 την ημέρα.
(Τούρλος, τηλ. 22890 22675, www.quattro-rac.gr)

KOSMOS RENT A CAR
Διακεκριμένοι πελάτες, τουριστικές επιχειρήσεις μεγάλου βεληνεκούς, ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων και ναυτιλιακές εταιρείες εμπιστεύονται την Kosmos Rent a Car για τις μετακινήσεις τους. Η εταιρεία έχει δυναμική παρουσία σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη Μύκονο ο στόλος της αποτελείται από 130 αυτοκίνητα και 100 scooters.
{Πήγαδος, Αμυγδαλίδι (Περιφερειακός Τούρλου-Μυκόνου), τηλ. 22890 24013, 24980, www.mykonosrentacar.com}

MYKONOS VIP CRUISES

Αποκλειστικά για VIPs ή για όσους αισθάνονται έτσι, ο όμιλος εταιρειών Mykonos4u φροντίζει ώστε να περάσετε αξέχαστες διακοπές στο νησί και όχι μόνο. Εσείς απλά επιλέξτε τον αριθμό των ημερών, την παρέα, «κλείστε» το γιότ που ονειρεύεστε και απολαύστε prive στιγμές by the sea.
(Τηλ. 22890 22118)

ΑΓΟΡΕΣ

ΡΟΥΧΑ-ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

FURSTENBERG BOUTIQUE
Με το τέταρτο, ολοκαίνουριο κατάστημά της στο Ματογιάννι, η boutique Fürstenberg δηλώνει και φέτος δυναμικό «παρών». Τις βιτρίνες κοσμούν επώνυμες σειρές ανδρικών και γυναικείων ρούχων, μαγιό, υποδημάτων και αξεσουάρ -Fürstenberg, Frankie Morello, Dolce & Gabanna, Marella, DSQUARED, Moschino, Armani, Missoni, Monte Claire, Makis Tselios, Full Cycle, Richmond, One, Vilebrequin, Latramoda.
(Παραλία Μυκόνου, τηλ. 22890 26707
Μητροπόλεως 35, τηλ. 22890 28795
Τρία Πηγάδια (swimwear), τηλ. 22890 28431
Ματογιάννι, τηλ. 22890 24575)

L’ANGOLO
Στον καλαίσθητο χώρο του L’Angolo αντανακλάται το εκλεκτό γούστο των ιδιοκτητών του. Τι μπορείτε να βρείτε εδώ εκτός από καθημερινά ρούχα, ασυνήθιστα κομμάτια για special εμφανίσεις, αλλά και προτάσεις νέων σχεδιαστών από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία; Χειροποίητα μπλουζάκια, αξεσουάρ και καπέλα που ανεβάζουν τη διάθεση… στα ύψη!
(Ματογιάννη 1, Χώρα, τηλ. 22890 24215)

PUMA
Ένας ακόμα κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα καταστημάτων Puma, με ένα καινούριο κατάστημα στο Ματογιάννι. Επισκεφθείτε το και αναζητήστε όλη την γκάμα αθλητικών ειδών της ομώνυμης εταιρείας.
(Ματογιάννι, Χώρα, τηλ. 22890 29250)

BSB
Όλες οι νέες τάσεις της μόδας σε ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ για κάθε περίσταση συγκεντρώνονται στο μαγαζί της BSB στο πιο γνωστό πέρασμα της Χώρας, το Ματογιάννι. Όσοι λατρεύετε το casual style επιλέξτε το και παρασυρθείτε σε ατελείωτες ώρες shopping.
(Ματογιάννη 49, Χώρα, τηλ. 22890 24868)

DIESEL

Επιλέξτε ανάμεσα σε jeans με άψογη εφαρμογή, μοντέρνα αξεσουάρ, μοναδικά T-shirts, πολυχρηστικές τσάντες, μαγιό και γυαλιά ηλίου της δημοφιλούς ιταλικής εταιρείας Diesel,
το κατάστημα της οποίας θα βρείτε στα Τρία Πηγάδια.
(Ενόπλων Δυνάμεων 3, Τρία Πηγάδια, Χώρα, τηλ. 22890 28666)

LA BOUTIQUE by AMELIE

Μετά την επιτυχημένη πορεία του ομώνυμου μαγαζιού επίπλων στην περιοχή του Αεροδρομίου, το Amelie «κατέβηκε» στη Χώρα. Η boutique προτείνει μοναδικά ενδύματα, αξεσουάρ, κοσμήματα, ρολόγια, υποδήματα, ζώνες, καπέλα, βραζιλιάνικα μαγιό, μαντίλια και τσάντες. Μεταξύ άλλων, διαθέτει τις φόρμες Ankh, που προτιμά η Britney Spears, ρούχα Michelle Jones από το L.A., καπέλα Panama, περίτεχνα πέδιλα και παπούτσια Lola Cruz, Sniks, Arezzo και Schutz.
(Φλώρου Ζουγανέλη 1, Χώρα, τηλ. 22890 26567)

PHENOMENON

Μία αυθεντική ανδρική boutique στην καρδιά της Μυκόνου, ακριβώς πίσω από το ιστορικό Pierro’s. Επιλεγμένα από εκθέσεις του εξωτερικού, τα ρούχα, τα μαγιό αλλά και τα αξεσουάρ της φέρουν την υπογραφή νέων, ανερχόμενων σχεδιαστών από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Φέτος, το Phenomenon «φιλοξενεί» δημιουργίες του Άγγλου σχεδιαστή Scott Henshall, πελάτες του οποίου είναι πρωτοκλασάτα ονόματα της διεθνούς showbiz, όπως η Madonna και η Kylie Minogue.
(Φλώρου Ζουγανέλη 8, Χώρα, τηλ. 22890 24105)

HELLENIC DUTY FREE SHOP

Φεύγοντας από το νησί, κάντε τις αγορές σας από το Duty Free Shop του Κρατικού Αερολιμένα Μυκόνου. Άφθονες οι επιλογές σε αρώματα, ποτά, είδη καπνού και ταξιδίου, αξεσουάρ και τρόφιμα. Το κατάστημα αφορολόγητων ειδών είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εφόσον υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις για το νησί.
{Τηλ. 22890 25755 (Αεροδρόμιο Μυκόνου), 210 6269400 (Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα), www.dutyfreeshops.gr}

IN CANTO

Στο δρόμο προς την Άνω Μερά, ξεπροβάλλει ένα κατάστημα με ρούχα και αξεσουάρ… γένους θηλυκού! Στο In Canto φιγουράρουν επώνυμες φίρμες όπως Artisti Italiani, Ysatis, On Line, Berto Lucci, καθώς επίσης λαμπερά κοσμήματα και τσάντες.
(Αργύραινα, τηλ. 22890 27722)

INDIAN PINK

Η ιδιοκτήτριά του, Εύα Παπαϊωάννου, εγκαταλείπει τα πάτρια εδάφη για 5 μήνες το χειμώνα και ταξιδεύει στο Ρατζαστάν, το Νέο Δελχί και σε άλλα μέρη της Ινδίας για να διαλέξει τα πιο trendy ρούχα, υφάσματα, καφτάνια, μπλούζες, φορέματα και πασμίνες. Στο νούμερο 34 της οδού Κουζή Γεωργούλη, λειτουργεί το «αδελφάκι» του καταστήματος, Indian Pink Exclusive, όπου με ακόμα πιο special κομμάτια για εντυπωσιακές εμφανίσεις.
(Κουζή Γεωργούλη 22 & 36, Χώρα, τηλ. 22890 26396, 23255)

EROS E… REGALO LINGERIE

Σταθερή αξία στη Χώρα, με εξίσου σταθερή πελατεία! Τουρίστες και Μυκονιάτες επιλέγουν το Eros e… Regalo για τη μεγάλη ποικιλία σε ανδρικά και γυναικεία εσώρουχα, μαγιό και nightwear. Εδώ θα βρείτε φίρμες όπως Pleasure State, Michael Cors και Roberto Cavalli.
(Μητροπόλεως 17, τηλ. 22890 24265)

MYKONOS REPUBLIC BOUTIQUE

Εντός του Space, θα ανακαλύψετε την boutique Mykonos Republic. Αγοράστε μπλουζάκια, καπέλα και λοιπά αξεσουάρ με το brand του διάσημου dance club, χορεύοντας ή απλά κρατώντας ένα cocktail.
(Space club, Λάκκα, τηλ. 22890 24100)

MADIZ FASHION COLLECTIONS

Όσες φορές κι αν σας φέρει ο δρόμος στο Ματογιάννι, πάντα έχετε έναν καλό λόγο για να σταματήσετε μπροστά στη βιτρίνα του Madiz. Ψηλοτάκουνες γόβες σε εντυπωσιακά χρώματα, τσάντες, casual chic γυναικεία αξεσουάρ και ακόμα περισσότερα σάς προκαλούν για ατελείωτα ψώνια.
(Ματογιάννη 42, Χώρα, τηλ. 22890 22903)

ECCENTRICS BY DESIGN

Αναζητήστε την Angie Ioannou της ομάδας Eccentrics και αφήστε τη να σας ξεναγήσει σ’ έναν γυναικείο κόσμο όλο εκπλήξεις! Exclusive πέδιλα και σανδάλια, διακοσμημένα με κρύσταλλα Swarovski και πολύτιμες πέτρες, all time classic εσπαντρίγιες από Ισπανία και Ιταλία, κομψές τσάντες, κοσμήματα από το εξωτερικό και πολλά άλλα διατίθενται στο Eccentrics by Design. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής παραγγελίας παπουτσιών στα μέτρα σας!
(Φλώρου Ζουγανέλη 11, Χώρα, τηλ. 22890 28499)

ΚΟΣΜΗΜΑ

B.A.Q.
Κοσμηματοπωλείο που έκανε την εμφάνισή του τον Ιούλιο του 2007, δίπλα στην Πλατεία Γουμενιού. Στις βιτρίνες του B.A.Q. -τα αρχικά σημαίνουν «Be a queen»- θα θαυμάσετε πρωτότυπες δημιουργίες από ασήμι και χρυσό, μπριγιάν, αμέθυστο και λευκόχρυσο, διά χειρός Μαρίας Μάστορη, Αφροδίτης Γούλα και πολλών άλλων ξένων και Ελλήνων σχεδιαστών.
(Μαυρογένους 11, Χώρα, τηλ. 22890 22523)

ilias LALAoUNIS
Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί στις υπέροχες βιτρίνες του κοσμηματοπωλείου ilias LALAoUNIS; Πολυτελείς σειρές από χρυσό, εμπνευσμένες από αρχαίους πολιτισμούς αλλά και το σήμερα, αποτελούν αληθινά έργα τέχνης.
(Πολυκανδριώτη 14, Χώρα, τηλ. 22890 22444, www.lalaounismykonos.com)

ARIES
Παραμένει ένα από τα καλύτερα καταστήματα του είδους στη Μύκονο, αν και το opening του έγινε πριν από 33 χρόνια! Γνωστό για τις επώνυμες συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.
(Ενόπλων Δυνάμεων 26, Χώρα, τηλ. 22890 23573)

FRANCK MULLER
Όλες οι collections της φημισμένης ελβετικής εταιρείας Franck Muller, καθώς και limited editions συλλογών κοσμημάτων, έχουν βρει τη θέση τους στην ομώνυμη boutique που λειτουργεί στη Μύκονο.
(Ενόπλων Δυνάμεων, Τρία Πηγάδια, Χώρα, τηλ. 22890 22922)

REBECCA JEWELLERY

Πριν 5 χρόνια, η ιταλική εταιρεία κοσμημάτων Rebecca άνοιξε το πρώτο κατάστημά της επί ελληνικού εδάφους στη Μύκονο. Γυναικεία και ανδρικά κομμάτια, όπως επώνυμα ρολόγια, βραχιόλια, δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους και μοντέρνα φυλαχτά, θα ολοκληρώσουν ένα κομψό, totally summer look.
(Φλώρου Ζουγανέλη 42, Άνω Ματογιάννι, Χώρα, τηλ. 22890 79363)

ACTIPIS

Μοναδικές και πρωτότυπες είναι οι δημιουργίες του ιδιοκτήτη Σπύρου Ακτύπη. Τα εμπνευσμένα, χειροποίητα, unisex κοσμήματα από βότσαλα είναι «δεμένα» με ασήμι, ατσάλι, δέρμα και καουτσούκ, διατηρώντας ωστόσο το φυσικό σχήμα της πρώτης ύλης. Επιλεγμένα κομμάτια πωλούνται και στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο Πειραιώς) και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
(Αγ. Σπυρίδωνος και Αγ. Άννης, Χώρα, τηλ. 6945 494787)

ΕΥΧΑΡΙΣ

Σε ένα γραφικό σοκάκι της Μικρής Βενετίας βρίσκεται το κατάστημα Εύχαρις. Η σχεδιάστρια Εύχαρις Νέζη μάς εκπλήσσει ευχάριστα με ευφάνταστα, φίνα κοσμήματα από χρυσό, ασήμι, ημιπολύτιμους λίθους, δερμάτινα αξεσουάρ και σανδάλια στα χρώματα της ίριδας! Κάθε δημιουργία είναι μοναδική! Γίνονται δεκτές παραγγελίες.
(Αγίων Αναργύρων 23, Μικρή Βενετία, τηλ. 22890 23343)

ΟΠΤΙΚΑ

OPTICS ANGELOS
Φροντίζοντας για τα μάτια σας μόνο, ο οίκος οπτικών Angelos προτείνει επιλεγμένους φακούς επαφής, γυαλιά οράσεως και ηλίου, με την υπογραφή γνωστών σχεδιαστών.
(Ματογιάννη 34, Χώρα, τηλ. 22890 23646)

ΟΜΟΡΦΙΑ

STUDIO LINE BEAUTE
Από την πρώτη στιγμή που εισέρχεσαι στο κέντρο ομορφιάς Studio Line Beaute, στον κεντρικό δρόμο (προς το Κέντρο Υγείας), νιώθεις ότι εδώ θα σε φροντίσουν! Εκπληκτικό μανικιούρ και πεντικιούρ από την Ντένη, αποτρίχωση με φωτόλυση, χαλάουα, μασάζ, περιποίηση σώματος με ασήμι και φύκια, θεραπεία προσώπου με τη μέθοδο microdermabrasion, σοκολατοθεραπεία και… ο κατάλογος δεν έχει τέλος!
Tip: Προνοήστε και κλείστε ραντεβού τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν!
(Βαστάος (Κέντρο Υγείας), τηλ. 22890 27793)

DG NAIL & SKIN CARE DAY SPA
Και στα δύο καταστήματα της Δέσποινας Γαβαλά, στο Ματογιάννι και στο Δραφάκι, προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς. Το beauty… μενού περιλαμβάνει μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση, μακιγιάζ, μασάζ, solarium αλλά και θεραπείες προσώπου και σώματος, για ανανέωση από την κορυφή ως τα νύχια!
(Ματογιάννη 3, Χώρα, τηλ. 22890 22158
Δραφάκι, τηλ. 22890 25202, www.beautyworld.gr)

SUN OF A BEACH
Το σοκολατένιο μαύρισμα που επιθυμείτε είναι πλέον… παιχνιδάκι! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στην καρδιά της Χώρας και να επισκεφθείτε το Solarium Studio Sun of a Beach. Διαθέτει μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, όπως το Jet-Vibe Vibration System, και επαγγελματικά προϊόντα για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Από τη mini boutique του θα προμηθευτείτε καλλυντικά και καλοκαιρινά αξεσουάρ.
(Ενόπλων Δυνάμεων και Μαλαματένιας, Χώρα, τηλ. 22890 22969, 26474)

CHRISTOS COIFFURES
Μπορεί να βρίσκεστε στο νησί των ανέμων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούστε να έχετε περιποιημένη coupe. Για το βραδινό σας χτένισμα, και όχι μόνο, εμπιστευτείτε το κομμωτήριο Christos. Εδώ, το έμπειρο προσωπικό θα αναλάβει να ανανεώσει το look σας, να καλλωπίσει τα άκρα σας και να σας προσφέρει περιποιήσεις υψηλών standards.
{Ματογιάννη 12 (1ος όροφος), Χώρα, τηλ. 22890 27727}

NASSOS HAIRESORT
Όλο το χειμώνα ταξιδεύει στο εξωτερικό, ενώ το καλοκαίρι… «ρίχνει άγκυρα» στη Μύκονο για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Ο λόγος για τον Νάσο, ιδιοκτήτη του Nassos Hairesort στο Δραφάκι. Υπέροχα χτενίσματα και κουρέματα από χέρια… μαγικά, extra services, όπως private manicure και pedicure, αποτρίχωση και μακιγιάζ από την Κατερίνα Γιαβρούτα -μόνο με ραντεβού- για άψογη εμφάνιση. Μην ξαφνιαστείτε αν σας κεράσει ένα ποτήρι σαμπάνιας Moët… Το συνηθίζει!
(Δραφάκι, τηλ. 22890 28841)

ΕΠΙΠΛΑ-ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

AMMOS
Δύο καλόγουστοι χώροι με έκδηλη την καλοκαιρινή αύρα, που κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Εδώ θα βρείτε άνετους καναπέδες, φωτιστικά, βάζα από γυαλί, με ιδιαίτερο design.
(Φλώρου Ζουγανέλη 45, Γουμενιό, τηλ. 22890 23691
Περιοχή Αεροδρομίου, τηλ. 22890 28823
www.ammoshome.gr)

SEASIDE
Στην περιοχή Κλουβάς, στο δρόμο προς την Άνω Μερά. Για εκπληκτικά κεραμικά είδη, έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα και φωτιστικά από ανακυκλώσιμα υλικά όπως μέταλλο, μάρμαρο και πηλός, που θα προσθέσουν τη δική τους πινελιά στο χώρο σας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας ειδικών κατασκευών.
(Κλουβάς, τηλ. 22890 28346, www.seaside-art.gr)

FINESTRE ΜΥΚ
Από το 2000, η Finestre Myk δραστηριοποιείται στο χώρο των ετοιμοπαράδοτων κουφωμάτων γερμανικών προδιαγραφών, εσωτερικών πορτών, επίπλων κουζίνας και ξύλινων δαπέδων.
{Άγ. Ταξιάρχης (στο δρόμο προς την Άνω Μερά), τηλ. 22890 79730, www.finestremyk.com}

PINELIES
Μικρούς, αλλά πολύτιμους θησαυρούς όπως παλιά έπιπλα, χειροποίητα διακοσμητικά και είδη από ανοξείδωτο σίδερο και μπρούντζο «κρύβει» το κατάστημα Pinelies. Επιλέξτε κάποιο
από τα… καλούδια του και δώστε στο σπίτι σας ιδιαίτερο στυλ.
{Γλάστρος (στο δρόμο για το Κέντρο Υγείας), τηλ. 22890 25962}

CHORA
Πίνακες, φωτιστικά, κεριά, κηροπήγια, είδη διακόσμησης και μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών θα βρείτε στο Chora.
{Φλώρου Ζουγανέλη 43, Άνω Ματογιάννι, Χώρα, τηλ. 22890 79363}

STELLA C
Εδώ και πάνω από μία δεκαετία, η πολυτάλαντη Στέλλα Κωστάλου αφήνει το προσωπικό της στίγμα στο κεφάλαιο «διακόσμηση» της Μυκόνου, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία ειδικών κατασκευών, κουρτινών και μαξιλαριών. Τα επιλεγμένα υφάσματα καταφθάνουν από Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία, και βρίσκουν τη θέση που τους αρμόζει σε παραδοσιακές κατοικίες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και εστιατόρια του νησιού. Πρόσφατα, το Stella C μεταφέρθηκε στην περιοχή του Αεροδρομίου και λειτουργεί ώρες καταστημάτων (εκτός Κυριακής) αλλά και κατόπιν ραντεβού.
{Περιοχή Αεροδρομίου (δίπλα στη Wind), τηλ. 22890 25540, κιν. 6944 758151}

OIKIA
Ένα πραγματικό… σπίτι, όπου προσφέρονται τα πάντα για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του χώρου σας. Highlight, τα έργα τέχνης από την Biz Art και τα γλαστράκια της Fleria, αποκλειστικά φτιαγμένα για τη Μύκονο. Επιπλέον, υπάρχει after sales υποστήριξη που σημαίνει ότι, μετά τις αγορές σας, εξειδικευμένοι συνεργάτες θα αναλάβουν δωρεάν το decor της κατοικίας σας.
(Περιοχή Αεροδρομίου, τηλ. 22890 27040)

COTTON CLUB
«Ντύστε» το σπίτι σας με λευκά είδη και υφάσματα υψηλής ποιότητας, επιλέγοντας από τη χρωματική παλέτα του show room του Cotton Club. Διαλέξτε έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου από όλο τον κόσμο και συμβουλευτείτε το εξειδικευμένο προσωπικό για την αισθητική βελτίωση του χώρου σας. Το κατάστημα αναλαμβάνει επίσης τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση οικιακών και επαγγελματικών χώρων, όπως βίλες και ξενοδοχειακές μονάδες.
{Δραφάκι, τηλ. 22890 27928 (έπιπλα), τηλ. 22890 27923 (show room-λευκά είδη)}

ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Όλα όσα χρειάζεται ένα… σπιτικό θα τα βρείτε στο ομώνυμο κατάστημα: εξαίσια χειροποίητα έπιπλα, μαξιλάρια, διακοσμητικά, αντικείμενα για το μπάνιο, ριχτάρια, φωτιστικά, λευκά είδη, μεγάλη ποικιλία σε αρωματικά sticks και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.
{Νέος Περιφερειακός, Βουγλί (δίπλα στο ζαχαροπλαστείο Κυκλάμινο, στο δρόμο προς το Αεροδρόμιο), τηλ. 22890 79355}

ΠΙΣΙΝΕΣ

SPS
Με έδρα τη Μύκονο αλλά με εμβέλεια σε όλα τα κυκλαδονήσια και την υπόλοιπη Ελλάδα, η SPS κατασκευάζει και εξοπλίζει πισίνες από το 1993, αναλαμβάνοντας επίσης τη συντήρησή τους. Σε συνεργασία με την Astralpool, βρίσκεται δίπλα σας με υπευθυνότητα και ασφάλεια, φροντίζοντας έτσι ώστε η πισίνα να διατηρείται σε τέλεια κατάσταση.
(Αργύραινα, τηλ. 22890 29040)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;