9μηνη θητεία - Τέλος στις μετατάξεις και αναβολές μονο για προπτυχιακό!

O Mεϊμαράκης έχει στο συρτάρι του, όπως διαβάσαμε σήμερα, μία “απόρρητη” μελέτη που πρόκειται να αντιμετώπισει το πρόβλημα της ανυποταξίας!  Βέβαια και για προεκλογικό τρικ δεν είναι κακό… Αν δουν ότι μας αρέσει, φυσικά και θα προχωρήσει. Αν γκρινιάξουμε, θα είναι απλά μια “απόρρητη” έρευνα που βγήκε προς τα έξω και φυσικά δεν ισχύει!

Η απόρρητη μελέτη, λοιπόν, δείχνει στρατιωτική θητεία εννέα μηνών και χορήγηση αναβολών μόνο για προπτυχιακές σπουδές! Το ΥΠΕΘΑ φέρεται να κατέληξε στη χορήγηση αναβολών μέχρι το 24ο ή το 25ο έτος της ηλικίας των στρατευσίμων, για την ολοκλήρωση της φοίτησης στο πανεπιστήμιο και το πρώτο πτυχίο μόνο. Αναβολές για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά δεν θα χορηγούνται πλέον διότι οι σπουδές αυτές «φέρνουν πολύ κοντά τον πτυχιούχο στην αγορά εργασίας και τότε είναι αρκετά δύσκολο να στρατευθεί ή να προσαρμοστεί στο στρατιωτικό περιβάλλον».

Bάσει μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, όπως διαβάσαμε και στον Ελεύθερο Τύπο (24/11/08), η ηλικία από τα 19-20 έως τα 24-25 χαρακτηρίζεται ως η πλέον κατάλληλη για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων! Ωριμότητα και προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες είναι οι λόγοι που κρίνονται κατάλληλοι οι νέοι για να υπηρετήσουν στην πατρίδα σε αυτή την ηλικία! Για τους δύο αυτούς λόγους άλλωστε, απορρίφθηκαν τα αρχικά σχέδια που προέβλεπαν υποχρεωτική στράτευση στα 19.

Η εφαρμογή του νέου σχεδίου στράτευσης αναμένεται να εφαρμοσθεί σταδιακά από το 2009, με μείωση της θητείας στους 11 μήνες ή απευθείας από το 2010. Η μείωση θα αφορά το Στρατό και όχι το Ναυτικό και την Αεροπορία, δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων στους οποίους θα δοθεί τέλος στις μετατάξεις.

Πάντως στο τέλος διαβάσαμε πως σήμερα παρουσιάζονται να υπηρετήσουν μόνο δύο στους πέντε που καλούνται!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
66'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
62'
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;